Monday, June 11, 2012

santapan diri..:)

Ketika jiwa merasa sesal dan kecewa...
Mengenangkan dosa2 yang dilakukan...
Ketika harapan dirasakan tiada lagi...

ketahuilah..

Islam tidak pernah meletakkan perantaraan dengan tuhan,,
Bila-bila masa sahaja, siapa sahaja insan itu,
Dimana saja dia berada,
Bangsa apa dia, keturunan apa dia,
siapakah ibu ayahnya, siapakah datuk neneknya,
Jika dia ingin berhubung dengan Allah azzawajalla,
Atau ingin kembali kepada Allah,
Maka, tidak pernah ada halangan...

Ketika diri ini tiada tempat untuk meluahkan melepas segala rasa resah dijiwa..
mohonlah keampunan..berdoalah dengan bersungguh-sungguh..
sesunggahnya Allah maha pengampun...
usah berputus asa dengan rahmat dan ujian Allah,,

Teruskan perbaiki diri Farhan..;)

Revolusi Syria.. di mana kita?


tahukah kita tentang krisis yang melanda Syria kini... 
dan dimana pula peranan media Malaysia dalam menyampaikan berita yg benar mengenai Syria...
 
klik link dibawah untuk maklumat lnjut.. atau google search 'revolusi Syria'


 

Kau tutup telingamu, tidak mahu mendengar berita umat Islam di Syria. Kau pejam matamu, tidak
 mahu melihat kekejaman Bashar Asad. Kau batukan hatimu, tidak mahu merasai kepedihan rakyat Syria. Sejatinya umat Islam adalah kerana mereka seperti sebatang tubuh, andai luka satu bahagian, maka bahagian-bahagian lain juga akan terasa sakitnya. Namun, jika kau masih tidak rasakan kepedihan mereka, mohonlah sekeping hati yg baru dari Allah. Campaklah sejauh-jauhnya hati yg dipenuhi noda-noda hitam itu!
Sabda Rasulullah saw: “Barangsiapa tidak mengambil tahu hal saudara Islam yang lain, maka mereka bukanlah dari kalangan kami.
p/s: Ya Allah.. kau lindungilah saudara Islam sunnah di Syria mahupun palestin... berikan kemenangan kepada mereka.. kuatkan semangat jihad mereka.. hancurkanlah kekejaman puak syiah dn rejim Assad di sana..Amiiin.

Monday, May 21, 2012

Doa bulan Rejab.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/292616_10150878775928001_1715979516_n.jpg

Thursday, May 17, 2012

Thursday, May 10, 2012

Mother Inspiring video~

People ask her why she didn't choose to abort her boy. They stare at both of them. They talk behind their back. But none of that matters because this mother knows that her boy is beautiful just the way he is.





this baby really inspired me... ;')
thank you Allah for the 'nikmat' you give to me...
Alhamdulillah...

Friday, April 27, 2012

Laaa... Bkn Susah pn...




dah lama x blogging... hehe... tertibe nrase nk share something ngn korang... refresh blk otak2 kita yg rse malas nk solat tu... :)https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575893_286787728074743_144541028966081_646309_1240679483_n.jpg

Monday, February 27, 2012

masih bernafas..

dah lama sgt ak mninggal blog ak ni.. bersawang dah kot klu leh tgk..


sbulan ak kali ni brlalu mcm ak tido je.. byk memori ak hilang.. ak x igt byk knangan kcuali 2 mnggu trakhir stelah ak sdarkan dri kt wad hosp.. smuanya slpas xcdent 22january lepas..


alhamdulillah kini ak msih lg brnafas stlah 10 hr trlntar x sdrkn diri kt ICU.

byk Rakan2 sdara mara dtg mlwt time ak x sdarkn dRi kt ICU, ada antara mreka sebak,menangis,x snggup melihat kondisi aku

time mcm ni bru ak sdar rmai mereka yg sygkn ak..


time ak lepas icu msa kt ward time sparuh sdar ak mula nmpak skeliling,ak nmpak fmily,nmpak kwn, smpi bnda yg x ptut nmpak pn ak nmpak..


ak nmpk abg fikri,ak rse ak dah lama knal rpat ngn dia..tp ak x igt.. rupanya time xcdent dlu ak dgn abg fikri.. alhmdulillah kami bestfren skrg, rupanya memori yg trulang2 sblm ni smsa ak x sdar tu memori brape saat yg ak smpt igt time lepak ngn abg fikri sblm kami xcdt.. smpi skrg ak msih x igt shari sblm xcdent smpi la time ak sdar kat ward.. yg pasti ak prnah bertarung dgn maut sblm ni..


alhamdulillah..hr ni ak msih brnafas, wlaupn msih lama agaknya masa utk pulih, ak dberi pluang skali lg brnafas dbumi Allah, brtaubat,bribadah kpdnya.. ssungguhnya Allah msih sygkn ak dan fikri.. smoga kami sntiasa djalanmu ya Allah.


Published with Blogger-droid v2.0.4