Monday, August 22, 2011

jom sedekah senyum...

Rasulullah saw. bersabda, “Janganlah engkau sekali-kali meremehkan suatu kebaikan, walaupun itu hanya sekadar untuk menemui saudaramu dengan wajah ceria”.(HR. Muslim).

bulan puasa ni elok lah sangat kalau diperbanyakkan sedekah... tp kalau dah takde duit sangat tu.. plg senang n simple skali adalah kita sedekahkan senyuman kita... untuk certain2 people,mungkin sebab lapar "kot".. potensi peratusan mereka untuk memberi senyuman itu berkurang.. padahal x susah pn nak senyum ni.. bak lirik lagu senyum from 'one nation mcs' ~senyum x perlu kate ape2~

Senyum ni umpama harta karun yang berharga yang tidak membebani kita dengan satu matawang pn.

Rasulullah saw. bersabda, “Senyumanmu di hadapan saudaramu adalah sedekah”. (HR. Tirmidzy).


x pasti aku baby ni tido ke hape..

magic word is: let's smile..:)





p/s:jgn jadi mcm bdk 2 org ni...