Sunday, June 26, 2011

Sukan Masum 2011

Alhamdulillah...akhirnya berakhir sudah sukan masum bg pencak silat... semalam.. byk pengalaman terindah terpahit n trmanis sepanjang aku mula berkecimpung dlm silat ukm ni... hehe..
syukur alhamdulillah.. untuk kali yg terakhir aku perform.. kami bertiga kategori regu putera berjaya mengekalkan pingat emas bg UKM... tp kegembiraan kali ni memang tidak terasa.. sebab rmai team member kau yg patut menang tp kecundang sebab juri mengadili pertandingan secara berat sebelah dan tidak jujur... yg pasti... untuk kali ni... tak terdetik pn rasa gembira dihaTI aku bila pingat dkalungkan... kami berlatih sama letih dan penat..dah berpeluh berbaldi2...tapi bila smpai satu saat... pengadilan tidak adil.. memang sakit.. peh...!! tp takpe.. biarlah juri2 tu makan duit2 haram.. bak kata roomate aku..."bila anak jd bodoh... jangan nak salahkan orang...cari punca..dimana rezki kita datang... halal ke haram..." tahniah pd geng2 silat UKM for the good perform.... (^^)v

Tuesday, June 14, 2011

no more hutang2..

rse nya aku yang terakhir dpt tau result exam aku... so so je resultnya algorithm telah mmbunuh overall result aku... i hate this paper.. tp aku bersyukur seadanya mungkin setakat ni je rezeki aku... tp yang paling aku happy aku dapat A untuk final year projek...hehe... susah kot nk dpt.. setelah berpenat lelah..akhirnya berbaloi jga.. lastly aku tamat pengajian dengan kepujian... peace yo!!


antara sebab kenapa aku dapat tau lambat result bcoz bendahari ukm ni lambat sangat tolak aku nya yuran... selepas ditolak..secara rsmi je UKM telah berhutang dengan aku RM205.00..hehe.. happy abes...


oleh kerana suka parking merata... aku baru dapat tau.. rupanya aku telah disaman hampir rm200 oleh Unit Keselamatn UKM... my money is flying!! huhu... as a result.. aku hanya dapat pakai rm5.00 je.. baki untuk bayar saman nnti...

P/s: nseb2.. baru rasa nak joli ckit..

Monday, June 13, 2011

pengisian semalam..

semalam adalah hari rehat sedunia bagi aku sebab x de training.. yang bes semalam adalah dapat bangun dengan lambat sekali.. *gile bruk perangai

mana tak nya hari2 bangun pagi kena pgi jogging kt stadium..tak ke meluat aku...
oke..for the whole day aku layan 4 muvie termasuk 2 series..

muvie first adalah Insidious
http://3.bp.blogspot.com/-CmVsI_lA06Q/TWhyGmDatyI/AAAAAAAAABY/Ja7jlmcmYpM/s1600/Insidious%2BFilm%2BPoster.jpg
muvie ni memang bagus untuk dilayan kerana membuatkan kekadang aku terasa ada orang kt belakang aku,seram gak klau sensorang... cite ni best dan jalan cite mudah difahami x macam setengah2 cite melayu...

time lunch aku stop jap layan series glee...
http://mheij.files.wordpress.com/2010/09/the-glee-season-2.jpg
bagi menceriakan minda yg seram di pagi hari..haha

next movies is Red Riding Hood
http://hd-movie-wallpapers.info/img/1301251413-Red-Riding-Hood-03.jpg
cite ni sama je mcm cite little red riding hood.. cuma yg ni version dewasa.. so ada la pakwe si red riding hood ni... jalan citer best dan ending pn best.. so layan...

niat untuk menyambung cite lain terbantut seketika apabila my silat mate mempelawa aku berjogging campus...

after 45 minit.. aku terus melayan citer seterusnya... Paul
http://www.onlinemovieshut.com/wp-content/uploads/2011/01/paul-movie.jpg
cite ni macam cite alien yg laen...such as koi mil gaya sebab alien tersebut friendly and memiliki kuasa tersendiri... dan yang plg penting cite ni cite lawaks.. bukan seriuss...

then... setelah selesai mengopy dari en.senpai.. aku terus melayan maharaja lawak episod 11
http://azizankadir.com/wp-content/uploads/2011/05/Maharaja-Lawak.jpg
komen untuk minggu ni.. Jozan and Sepah... the best...
kepada yang laen.. HANCUR... sila usaha lagi..

and lastly... sebelum tido..aku sempat lg melayan Beastly
http://1.bp.blogspot.com/_LtJlllrcpmY/TFoisOhoX1I/AAAAAAAAAE0/vvbeiLBcyAw/s1600/beastly.jpg
muvie ni agak slow ckit.. mana taknya..kesah centa...
tp pada pendapat aku cite ni best..hehe~~

p/s: ni kalau pgi cinema..mmg pokai aku...nseb baek leh download...

Wednesday, June 8, 2011

adek ipar dah ada...aku bila lg..??


alhamdulillah..majlis perkahwinan adik aku yang berlansung pada 4 dan 5 hb berjalan dengan lancar... sedar tak sedar adek aku yang dulu kecik lagi dah kawen... cepat betul masa berlalu... semoga dia berbahagia..aamiin...

haa...ni yang menjadi persoalan apabila orang selalu bertanya... adek dah... abangnya bila??
erk!!!
aku tersedu seketika...
terlintas difikiran... aku ni dah sedia ke??
kewangan dh cukup ke??
as a man... of coz aku nk kawen dgn bajet sendiri... x mao bajet family...
.
.
.
.
jawapan aku...tunggu kerja dulu...hehe~
tp..
.
.
.
awek camne???

p/s:...ermmmm~~ :)

Thursday, June 2, 2011

totally home..

yes!! dh sampai rumah... banyak kejadian sepanjang on the way balik klate... ada xcident, kereta kami drive langgar burung,kesian burung tu...sape sruh terbang rendah... 3 kali tido bangun...x smpai2...hehe...semalam alhamdulillah selamat sampai rumah jam 9.30 malam...
senyuman dr family trus menghilangkan kepenatan sepanjang perjalanan...
pagi ni aku kempunan nak makan 'nasi tumpang' sebab pergi beli lambat sangat nasi tu dh abis...haih~~ misi belum tercapai...
http://3.bp.blogspot.com/_GlbFst8VAtk/SWXWEfOmL6I/AAAAAAAAABY/Gnn1CsMlrK0/s400/Nasi+Tumpang.jpg