Monday, February 28, 2011

just woke up..


sila klik sini untuk gambar seterusnya...

Sunday, February 27, 2011

Malu bertanya Sesat jalan..

ungkapan ni memang sesuai dengan kami berempat yang pergi kenduri kawen
kak baby.. dekat syeksyen 28 shah alam..
kami berempat... aku , azam , kak nurul n niza sesat kt shah alam...
actually tadi, kitorangg salah masuk kenduri..
sebab salah dewan dan syeksen...
sepatutnya syeksen 28 tp kami ke syeksen 21...


kenduri tempat kitorang sesat.

last2 masuk kenduri orang laen.. tp wt muka selamba je... klau mkn kt situ pun bukan orang tau kami orang tak dikenali..
tapi kami semua budak baek..hehe..
terpaksa patah balik ke syeksen 28...
dah berapa kali pusing... padahal dah lalu jalan yang betul...
last2 dah tanya org baru lah nak jmpa tmpat tu kat mana...
fuhh~~~ lega akhirnya sampai dalam pkl 2 ptg.. 2 jam beb.. dalam kete~~

foto dibawah tempat kenduri kak baby..
aku dah mula berangan~~
motif ???

ni lah pengantin... kat blkg tu.. ehem2... :))


kek siap dengan span bagai...
camana nak geget tu...

P/s:moral of treasure.. pasni kena tnya org klau dah confuse... hehe..(^^)v

Saturday, February 26, 2011

Dunia Si Kerengga

gambar ni actually di snap dekat sebelah blok aku je..
pakai lens makro.. hehe.. enjoy~~

klik sini untuk gambar seterusnya...

The Little Cute one...


klik sini untuk gambar seterusnya...

Friday, February 25, 2011

Robot Soccer

Sape berpengalaman menghandle robot soccer???
inform me..bleh.. nk amek coding.. haha , gurau je oke~~..

actually sekarang ni aku tengah belajar mengenai Robot Soccer.. bagi Kursus Sistem Masa Nyata..
kitorang yang mengambil kursus ni bakal diberikan tugas untuk membuat strategy perlawanan bola sepak robot...
menggunakan kod bahasa C++...

yang menariknya.. kami bakal bertanding membuat strategi di peringkat UKM.
Strategi sesiapa paling kreatif dan dianggap menarik bakal dipilih mewakili universiti untuk pertandingan Robot Soccer dipanggil RoboCup.. seterunya ke (FIRA)
nak sama kan dengan FIFA... for sure lah..
ni kan lawan bola... tp robot je leh lawan...

boleh ke aku lepas nih~~ kelas td pn dah pening tengok koding... adeh~~

Thursday, February 24, 2011

berorigami seketika

dikala boring dan tension.. apa kata kita take a break seketika.. dengan berorigami...



aku try buat dengan duit 1 ringgit..


done!!

p/s: selamat mencuba... (^^)... ini mainan aku zaman kecik2...haha

Wednesday, February 23, 2011

snap2 di rumah tumbuhan UKM

Ini antara gmbar2 yang sempat aku snap2 semasa pergi menuntut dengan fotografer Hasrul di rumah tumbuhan UKM...





sempat lagi posing~~

p/s: gambar x berapa cantik lg sebab saya boodak baru belajar...

Tuesday, February 22, 2011

ada seko tupai...

tiap hari kalau dok tepi tingkap..
msti ada tupai ni melompat2/terbang dr pokok ke pokok...
dan aku bernasib baik hari ni..
sebab dapat snap tupai tu..hehe...
tupai spesis ni digelar dengan nama saintifik glaucomys sabrinus
utk terbang atau melompat ia akan membuka tangan dan kakinya bagi membolehkan kulitnya terbuka umpama sayap... mmm... subhanallah.. unik sungguh ciptaan Allah~~

DSLR ku...

akhirnya..
setelah lama mengimpikan sebijik DSLR..
akhirnya aku dpt jgk angkut benda ni...

btw..
thanks to my luvly sister..
sbb sudi bg dana pinjaman..
akhirnnya sebiji DSLR Canon 500D
di tangan,,hehe..

p/s: after dis.. blog ni akan mengalami keberlambakan gambar..

sweet 22..

haha.. bermula semalam aku dah mencapai umur yang ke-22...

thanks kepada kengkawan yg wish...
segala doa2 korg amatlah lah dihargai..
thanks to haniza..belanja secret resepi... =)
thanks to azizah.. bagi earphone totoro~~

pejam celik dah 22 aku ni... x de remaja lg...
byk lg benda aku tak buat..
aku harap lepas je graduate ni ..
terus dapat keja..
masanya pulak aku utk berbakti kepada keluarga...
insyaallah... korg doakan skali ye~~



Thursday, February 17, 2011

selamat hari lahir~~

rmai btul bday bln 2 ni..
hari ni bday adek angkt aku..
time skolah dulu oke..
walaupun memang aku tak larat nak angkat dia~~
ape angkat2 ni!!!haha
nama dia Shuhada..
dia slalu ingat aku.. n contact aku..
aku je jarang sesangat contact dia..
busy sesangat kot..,motif sesangat~~
x baek sungguh aku..

semalam birthday kawan aku...
nama dia nurhaniza bt nordin,,,
dia suka popet2..
sekali pandang2 mimik muka dia laen
dua kali pandang pn laen~~ahaks~~
seorg penyabar.. tp straight to the point~~
kadang2 nampak ganas~~
MSN Onion Emoticon
smpai aku pn naik seram..
tp dalam hati ada taman rama2 warna pink~~
dan suka bermadah~~
Onion Icon
last week dia marah aku~~
'paan tak kisah'
pape pn.. ko tetap kawan aku..

Crazy Rabbit Winks
selamat hari lahir~~ buat kamoo~~ berdua
semoga pnjg umur murah rezki,sihat, lebih tabah menghadapi cabaran~~
dan diperkukuhkan iman...
insyaallah.. aamiiin~~(-_-)



Tuesday, February 15, 2011

salam maulidur rasul



Assalamualaikum dan Salam Maulidur Rasul buat pengungjung blog aku ni..

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah yang telah memberikan pelbagai nikmat kepada kita, Selawat dan salam buat junjungan besar tercinta Nabi Muhammad SAW, penutup sekalian para nabi dan rasul.

Hari ini 12 Rabiulawal 1432 Hijriah bersamaan 15 Feb 2011, kita semua menyambut hari keputeraan baginda Rasulullah Saw. Saban tahun kita menyambut dan mengenang kelahiran baginda SAW. Namun tak terdetikkah kita bertanya kepada benak fikiran kita sejauh mana kita telah mencontohi dan mengimplimentasi peninggalan baginda SAW di dalam kehidupan kita.

Saban tahun juga bermakna Rasulullah SAW semakin jauh dari kita. Namun semangat perjuangan baginda tetap membara dalam sanubari kita.

Marilah kita mencontohi semula keindahan hidup baginda SAW. Mari kita susuri dan teladani dakwah dan perjuangan baginda.

Biarpun jasad baginda jauh beribu-ribu batu, namun jiwa,perjuangan baginda tetap mekar dan dekat di hati kita.

p/s: hati berkobar2... jom Selawat~~ (^^)

Sunday, February 13, 2011

Besederhana dalam makan minum

hari ni nak kongsi dengan sahabat dan diri sendiri tentang besederhana makan minum... aku sejak akhir2 asyik memilih je nak makan.. nak yang sedap.. rela pergi jauh untuk dapatkan makanan yang sedap.. mntg2 dh ada transport sdiri..teruk btulkan.. kekadang terlebih bajet.. jadi aku nak nasihatkan pada diri aku sendiri..

makan ala kadar je Farhan... jangan nak memilih sangat, jgn mengidam pelik2.. ko bukan anak org kaya bro...kt U ni pn ko brgntung ngn PTPTN je.. makan je benda yang mngenyangkan.. janji ko makan... sbb kita makan untuk hidup.... bukan hidup untuk makan...jadi kawal nafsu ko tu farhan... cuba ko tengok kat palestin, nak makan pun susah,, kita kat sini memilih pulak.. bila dalam susah baru ko tau farhan... paham tak!!!!

baiklah~~ terima kasih kepada diri sendiri sebab berpesan~~

Friday, February 11, 2011

Segmen Senyum Xnampak Gigi

ni kali kedua aku join contest .. kali ni adalah Segmen Senyum Xnampak Gigi..
hehe... segmen ni sangat senang.. and simple...just upload gmbar senyum x nampak gigi jep..
dianjurkan oleh cik muazatul adawiyyah yg sweet bile senyum nampak gigi tp kenapa ntah dia wt segmen senyum x nampak gigi~ pape pun thanks utk segmen ni..
disebabkan oleh keberlambakan gambar aku senyum x bergigi...
eh salah...x nampak gigi..hehe~~
so aku msti join segmen ni...
kat puncak Broga Hill

Mid Valley Mega Mall

lastly~~
ini membe2 aku yg ditag~~:
1. ila
2. nisa
3. sherry
4. hanan
5. joey

Annual Grand Meeting...

semalam 10/2/2011
berlansung Annual Grand Meeting
Kelab Pencak Silat UKM kat FSSK,,
lega sebab dapat lepaskan jawatan NYDP
walaupun bagi aku sedeh nak meninggalkan kelab ni..

pape pun..aku tetap Happy...sebab segala tanggungjawab dan amanah yang amat berat sebelum ni akhirnya jatuh ketangan orang laen dah~~~heheheehe~~

selamat berjaya kpada Majlis Tertinggi 2011/2012

semalam aku x sempat nak ckp pape.. walaupn byk sgt nak ckp...
mybe sebab x layak untuk bercakap kot..so aku x bercakap...hehe...
n semua macam dah panas punggung nak balik..
so, aku bercakap kat sini je...
yang mana kena lantik semalam aku ucapkan tahniah...
kerana diberi kepercayaan..

sememangnya Afik plg layak utk YDP sebab ktorg tgk dr kepimpinan dan kebolehbuatkerjaan dia...*ape punya ayat dah,,,
bg NYDP iaitu Cik Nurhaniza.. That is ur place...
ko mmg perlu kt situ..sebab ko plg layak.. pesanan aku...
bagi jawatan NYDP ni...
korang jgn igt NYDP x de keje.. memang x nampak kerja ni.. dan aku sgt kecik ati dulu bila korg kata NYDP x de keje... dan kak nani pn sangat marah bila tau benda ni...sbb benda yang sama pn berlaku pd dia masa taming sari II..
tugas NYDP adalah memantau post2 yg prob. time TS4 nnti.. jd ko lg byk keja..hehe
cuma aku arap..
akan datang.. NYDP tidak akan memegang jawatan pengarah sekretariat.. bagi lah kt budak2 laen.. sbb NYDP pn byk keja oke~~~mybe ko x pham skrg..tapi bila taming sari..YDP dan NYDP plg busy.. ~~~ hehe..
Nurul Atiqah yang masih memegang jwatan Bendahari..no komen~~ well done for the last job..
bg Setiausaha pulak memanglah dr tahun lepas lg aku dah nampak dia..Azizah Najib.. kamoo mmg patut pegang jawatan ni...
untuk teknikal.. kitorang lepaskan jawatan ni kepada Mohd Aswarie sebab kemampuan mu jugak...jangan anggap ni sebagai satu beban...anggap ni sebagai satu cabaran,.. ore x akan lantik mu warie kalu mu x leh buat kijo...jadi untuk mengelakkan post teknikal bagi taming sari IV problem mcm yg lepas.. buat kerja awal2 jangan but last minit mcm yg lepas.. pape hal tnya org terdekat dengan mu AFIK.. *kih3...(^^)V

last but not least..
dalam memegang jawatan yang tinggi ni...
banyak sgt masalah akan datang...
jangan bila masalah sikit dah mula muka ketat~~ dan emo~~
cuba bertenang dan pikir jalan penyelesaian.. dan jaga etika dengan AJK bawah.. agar diorg x lari nanti~~hehe~~
gud luck sume~~

p/s: wee~~~

Thursday, February 10, 2011

kem atlet silat VS my kakak kawen

akhirnya... seperti yang aku jangkakan...
seperti yang aku risaukan.. dalam bulan 3 ni..
memang menjadi realiti..

mcm gempak..
sebenarnya ada kem atlet silat kt pangkor dan majlis kenduri my sist kt kelantan bulan ni~~
yang menjadi masalahnya adalah kedua-dua program berjalan pada tarikh yang sama!!!

ahh!!!! bengang nya aku...

teringin n excited gile sblm ni nak pergi pangkor ngn geng silat... tp..
kak aku kawen sekali je seumur hidup...
so,,,

family is No.1!!!

balik kampung~~ =)
mungkin ada hikmah disebaliknya kan~~~

kita hanya mampu merancang, tuhan yang menentukan...

p/s: tetap bersedih x dpet pergi... =(

hans punya blog


oke.. sape x tau lg fb grup ni...
baru je dibangunkan...
semakin aktif dr jam ke jam..
aku post ni sbg nak berterima kasih kepada hans punya blog sbb buat group ni skurang2 aku kenal blogger2 kt fb ni...

by the way... jangan lak korg igt aku yang buat grup fb walaupun nama profile ktorg sma...
selamat berblogging hans punya blog... p/s-mcm ckp kt diri sdiri lak.. oke aku perasan..haha

Sunday, February 6, 2011

adrenalin menggelegak ~~~~


tgh malam ni aku still x tdo lg... sbb dok layan realiti tv show "Live To Dance" kat StarWorld...
sesekali terasa macam nak menari balik..setelah lama dok bersilat shaja... hehehe~~

tabik spring kat budak ni...
jeles ngan dorg~~





p/s: tp heran gak dengan pemikiran sesetengah masyarakat melayu ni... klau lelaki menari..dikatakan lelaki lembut... bg aku, pemikiran ni sebenarnya telah menghapuskan bakat lelaki... sbb bg aku ramai lelaki leh menari.. tp semua malu kononnya malu nak cover.. tkut digelar lelaki lembut..
sedangkan di kebanyakan negara timur tengah kebanyakan lelaki sahaja yang dibenarkan menari~~~
mmm~~~

Saturday, February 5, 2011

hantu pun ikut media ke??

2. 3 hari lepas dok sembang2 ngn family aku..
kate nye kt rumah abg ipar aku ada hantu...

tp ia bukan hantu pocong~
bukan pontianak
bukan hantu *^$@#
ni bukan fmily aku oke~~ tp mangsa pontianak dlm gmba tu...
(gambar sebenar)

yg aku pelik ia hantu spesies Juon dalam erti kata lain hantu yg mengesot bergerak guna tangan..
haha...
yang aku heran macam mana hantu juon ni datang Malaysia??
naik Flight ke Kapal...hehe~~~

aku pun tnye lah my parent.. ktanya dulu x pernah ada pn hantu species juon..
yang ada pontianak, pocong, raya Dll yg biasa kita dengar dulu..
sempat lg pocong ni gosok gigi~~kah3..

jadi aku assume..hantu2/jin2 kt malaysia ni bertukar rupa terpengaruh dengan media massa skrg ye...
mybe hantu2 ni terfikir yang hantu jenis juon ni mampu membuatkan rakyat malaysia takut..
oleh itu mereka mula bertukar2 rupa kepada hantu2 moden ni..hhaha...

p/s: hantu pun tau boring gak melompat ngn terbang... nak jugak makhluk ni mengesot..hehe~~

Friday, February 4, 2011

snap2~~



Panorama Sg. Kelantan

new header...


sebab dah boring tgk header lama...
aku tukar header bru yg simple ni walaupun lebih kurang..hehe...

p/s:blog tukar baju skali-skale~~

Wednesday, February 2, 2011

shopping2~~~

kenapa tajuk aku shoppping~~ ??
adeh..
padahal aku just beli 1 seluar je,,oke.. window shopping jep..
last 2 day aku ke rantau panjang semua sebab niat nak cari jaket baru...tp... semuanya x menepati taste aku..huhu...aku pulang dengan tangan kosong tanpa membeli pape..sbb mood hilang x jumpa jacket.. walaupun banyak baju n jersey lawa lagi murah...


semalam aku gi wakaf che yeh..@ uptown kt kelantan ni..Wakaf Che Yeh, Kota Bharu, Malaysia
pun nak cari jacket jugak... tak jumpa jugak.. last2... aku dh give up..
aku beli sluar Levi's sehelai.. balik dgn hati yg hampa...
mana nak cari jacket yg menepati taste aku neh~~ adei~~

takpe..cari lagi ya..jgn give up...

p/s: mlm ni jejalan lagi...

Tuesday, February 1, 2011

semoga kamu semua selamat disana..

hari ni dah msuk 1/2/2011..
tapi khabar berita pelajar2 malaysia di Mesir masih lagi tidak dipastikan...
terdapat hampir 10 000 pelajar Malaysia yang menuntut di Mesir..
ada 4 org sahabat aku yang ambil Course Perubatan kat sana, di Universiti Al-Mansurah
Izzat

Sallihudin

Lokman

manakala Ahmad Kasyfillah di Universiti Al-Azhar..

semoga kamu semua selamat disana dan selamat pulang ke Malaysia... Insyaallah... Aaamiiin,,,