Monday, November 14, 2011

just smile becoz..

SO SMILE !!! ;)

SO SMILE !!! ;)

Monday, October 24, 2011

hari ini berbeza...

pagi isnin ni seperti hari isnin yg sebelum.. memang aku liat nak bgn... tp dikuatkan jgk semangat nak g keje.. sbb duit... melihat jam 730 pg ... masih lg aku berlengah.. kerana jarak rumah kakak aku ke pejabat hanya 10 minit... seperti hari2 biasa.. pagi ini aku sempat membeli 2 keping roti gardenia di kedai runcit bawah pangsapuri 18R8 ni... hari ini aku dengan semangat baru disaat menjeling motsikal aku yg baru dicuci kt kedai...murah jer.. RM6 kot... hehe... sempat aku mengelap ekzos motosikal aku yg masih lg berkilat... aku terus bergerak menyusuri tepi tasik putrajaya terus ke presint 4 bagi mengelak traffic light... tp kali ni situasi berbeza... oleh kerana terlalu ramai polis trafik dihadapan.. aku perlahankan rempitan motosikal ni... perlahan2 aku menyusuri jalan presint 4.. http://4.bp.blogspot.com/_mRoqJlc41Lo/Se25D92RFjI/AAAAAAAAFro/g8inO6ILF1U/s400/IMG_0169.JPG
sekilas pandangan ku tepadang sebujur tubuh yg terbaring kaku hanya di lindungi beberapa helai surat khabar..beberapa kali aku beristighfar...terus aku menyusuri jalan trsebut tanpa melihat selanjutnya., mungkin ni peringatan Allah utk aku yg sejak akhir2 selalu merempit mngkin kerana darah muda yg mengalir dijasad ini membuatkan aku hilang sabar di jalan raya... Alhamdulillah. aku masih sihat dan sempurna hari ini dan masih sempat lg untuk beribadat... :)

Wednesday, October 5, 2011

my konvo~

sedar tak sedar akhirnya aku dah pun tamat pengajian dalam Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat(Sains Komputer) di Universiti Kebangsaan Malaysia..hehe.. malas nak citer panjang.. ni la gmba aku konvo aritu... :) jom layan~~

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/308647_2504042164036_1342462215_32941652_461181698_n.jpg
waktu terima ijazah..

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/316299_2474986837671_1342462215_32918858_411923019_n.jpg
thanx for my parent sanggup dtg jauh2.. :))

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/312671_2474982077552_1342462215_32918836_1165827240_n.jpg
sempat mempoyokan diri seketika..

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/313130_2482111575785_1342462215_32924158_125696529_n.jpg
dgn kosmet2...

p/s:adat org dh grad...skrg serabut nak cri permanent work... haish~~

Tuesday, September 27, 2011

memperkenalkan En. Atau..

hi..
now i want to introduce to all my bloggers fren a.k.a my silat frenz.. En. Atau..

http://4.bp.blogspot.com/_6mb5lrv69pg/TN5dKm55oyI/AAAAAAAAAmg/WGxx42XHODs/S920-R/DSC00154.JPG

klau nak tau.. Atau ni nama panjang dia Ataullah.. sedap kan?? tp org pgil atau je..mmmmmmm..

camne aku kenal ngn dia??

kami mula kenal semasa latihan pusat silat Malaysia di UTHM. secara jujurnya kami dah deal..klau aku introduce dia nyer blog..dia aku introduce aku nyer blog..so,, fair la kan..hehe..

dia ni pelajar UPSI merupakan seorang guru kauseling yang juga merupakan pesilat mcm aku.. Atau ni maen silat kategori Ganda Putra.. dan memenangi pingat perak semasa kejohanan baru2 ni..

dari dia juga aku mngerti bukan senang nk jd cikgu di zaman skrg ni... tmbah2 lg cikgu kaunselling..walaupn aku x pnah jmpa ckgu kaunseling time skola dlu..hehe..

sebagai seorang yang sangat petah berkata2 n selalu happy..korang xkan boring kalau duduk ngn Atau ni..ade je cite dia.. haha...

pape pn..klau korg nk tau lebih lanjut pasal kesah si Atau ni.. boleh lah singgah dan folo blog ni..

sEriZawA Life..........


*jom pergi bercuti dengan ini..
*attention to samsung galaxy users!!

Kejohanan Pencak Silat Antarabangsa piala TPM 2011

Alhamdulillah.. 20 hb baru2 ini telah berakhir kejohanan pencak silat yang berlansung di Time Square selama 5 hari... aku yang mewakili team MALAYSIA berjaya menyumbangkan pingat emas kepada negara dalam kategori Regu Putra...(^^)v .. pada kejohanan tersebut team malaysia berjaya mengumpul 12 emas, 6 perak dan 3 gangsa.. alhamdulillah dan tahniah diucapkan kepada rakan sepasukan... bagi aku kemenangan ni berkat doa para penyokong malaysia, family, coach2 kami serta kawan2.. kat bawah ni adalah senarai nama pemenang pingat emas semasa kejohanan tersebut... nak bace lebih lanjut sila klik sini..

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/298814_283800644963648_100000011447185_1252445_1651433380_n.jpg
saat kami dikalungkan pingat..:)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/316626_2460462594574_1342462215_32906471_1860680336_n.jpg
barisan pesilat Malaysia dan UTHM

banyak sgt pengalaman dan kenangan aku dpt semasa bersama pasukan malaysia dan pasukan UTHM sewaktu menjalani latihan pusat dan sepanjang pertandingan..

pergh.!! baru bape hari... dah rindu nak training pg, jogging, main futsal, pgi gym, gelak2... semoga kita berjumpa lagi..hehe... insyaallah...


p/s:ada membe aku ckp aku msk tv n kt opis skrg aku ngah femes sbb men silat..haha. motif sgt..hee~~~

*dah boring bersilat, bermain futsal dan badminton??!!

Tuesday, August 23, 2011

berbuat baek..:)

let's see this pic. below~~



















korang pham tak gambar kt atas ni...
kanak2 ni nak sgt mainan yg dijual peniaga tu...namun kerana kesusahan
dia hanya mampu merenung dan melihat permainan tersebut kerana tak mampu memilikinya..

seketika..
bersama kita renungkan sejenak..
ketika kita sedang besenang-lenang ni..
masih ramai mereka yang berada didalam kesusahan...Sesungguhnya, Islam menyeru umat mengambil berat, memberi perhatian, berbuat baik, menyayangi dan prihatin terhadap golongan tidak bernasib baik yang memerlukan pembelaan untuk menjalani kehidupan lebih bermakna.

Firman Allah bermaksud: “Berbuat baiklah kepada ibu bapa, kaum kerabat, anak yatim dan orang miskin serta berbicara dengan kata yang baik.” (Surah al-Baqarah, ayat 83)

Monday, August 22, 2011

jom sedekah senyum...

Rasulullah saw. bersabda, “Janganlah engkau sekali-kali meremehkan suatu kebaikan, walaupun itu hanya sekadar untuk menemui saudaramu dengan wajah ceria”.(HR. Muslim).

bulan puasa ni elok lah sangat kalau diperbanyakkan sedekah... tp kalau dah takde duit sangat tu.. plg senang n simple skali adalah kita sedekahkan senyuman kita... untuk certain2 people,mungkin sebab lapar "kot".. potensi peratusan mereka untuk memberi senyuman itu berkurang.. padahal x susah pn nak senyum ni.. bak lirik lagu senyum from 'one nation mcs' ~senyum x perlu kate ape2~

Senyum ni umpama harta karun yang berharga yang tidak membebani kita dengan satu matawang pn.

Rasulullah saw. bersabda, “Senyumanmu di hadapan saudaramu adalah sedekah”. (HR. Tirmidzy).


x pasti aku baby ni tido ke hape..

magic word is: let's smile..:)





p/s:jgn jadi mcm bdk 2 org ni...

Thursday, August 18, 2011

the selection...

hari ni sekali lg aku mula menaip kt blog yg rsenya dah usang sbb dh lama x post something...
masa berlalu dengan pantas..sehinggakan aku tak sedar yang kita dah hampir ke penghujung ramadhan... :) antara happy nak raya...*sebab blk kg... n sedeh nk tinggal bln puasa ni...huhu..
lupa nak gtau...
weekend yang lepas adalah weekend plg azab bg aku... sebab g selection silat utk mewakili Malaysia... hehe... yg azab ny sebab training pengenalan pn dh rse mcm hard gile.. *alasan sbb aku x fit
tp... yang pasti time puasa siang hari pn training...pergh~~ azab je... sampai blk je... tgk je botol air... x leh minum.. mmg memerlukan keazaman yg tinggi... untuk latihan pengenalan pertama... team mate aku siap muntah n kram lg... haha.. kira aku ni antara yg srvive sbb still oke... tp bila dah masuk hr ketiga.. smua dh x than.. masing2 dah jln terkangkang... kcuali budak2 mesia yg mmg dh training sblm ni... x heran r diorg... tp bila g sana mcm rendah dri ckit... sbb yg select tu kbanyakn org yg dah penah wkil mesia.. aku rse cam budk2 cikai je kt stu pape pn.. kenangan training hard bln puasa ni mmg x leh blah~~ x mo dah.. tobat!! klau nk tau hari ni baru hilang sakit2 otot aku... adeh~~
p/s:actually x tau lg trpilih tk... next week bru dpt tau...hrp dpt... tp keja plk cane.. sbb kena msk latihan pusat 3 minggu... ikut lah cane...(=_=)''... semoga dipermudahkan...aamiiin...

Wednesday, August 3, 2011

konvo~~

jeng3... dah kluar tarikh sidang aku untuk peasta konvokesyen ukm ke-39..
just this word.. "tak sabar!!!"

p/s:jgn lupa dtg yer..:)

Sunday, July 10, 2011

walking2 kt pantai...

5 hari x blogging rse mcm x kena... smua ni sebab x de mood lansung disebabkan beberapa faktor persekitaran ni..haha..oke... last 4 days aku n my sist kluar jejalan kt pantai irama bachok... sempat la snap2 kt sana...
actually g sana tu sebab aku nak test aku nyer driver kreta.. maklumlah...tangan ni x cekap lg pegang stereng kreta tu..huhu... seperti biasa, pada hari kerja.. pantai ni agak lengan ckit... dpt makan kelapa sebiji n jalan sensorang smbil tangkap gmbo.. sadis habis... hehe,,, kt bawah ni ad snap gmbr g sana...(^^)v

Wednesday, July 6, 2011

Lomo photo..


klik sini untuk gambar seterusnya..

Around my house.


klik sini untuk gambar seterusnya..

Friday, July 1, 2011

Hambamu(imam muda) - mawi feat akhil hayy

Layan lagu imam muda musim ke2 yang lebih mantap. Nyanyian oleh mawi dan ustaz akhil hayy



OWh ho..
Mawi:
Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa itu,
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

C/O (dua-dua)
Suluhkan cahaya hati di terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah

Owh ho owh ho
Hambamu Allah.....

Mawi

Sekiranya takdir menguji
Cekalkan hasrat dihati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus azam

Akhil Hayy

Usaha dengan doa itu,
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya hati di terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah

Kalau nak download lagunya disini

Sunday, June 26, 2011

Sukan Masum 2011

Alhamdulillah...akhirnya berakhir sudah sukan masum bg pencak silat... semalam.. byk pengalaman terindah terpahit n trmanis sepanjang aku mula berkecimpung dlm silat ukm ni... hehe..
syukur alhamdulillah.. untuk kali yg terakhir aku perform.. kami bertiga kategori regu putera berjaya mengekalkan pingat emas bg UKM... tp kegembiraan kali ni memang tidak terasa.. sebab rmai team member kau yg patut menang tp kecundang sebab juri mengadili pertandingan secara berat sebelah dan tidak jujur... yg pasti... untuk kali ni... tak terdetik pn rasa gembira dihaTI aku bila pingat dkalungkan... kami berlatih sama letih dan penat..dah berpeluh berbaldi2...tapi bila smpai satu saat... pengadilan tidak adil.. memang sakit.. peh...!! tp takpe.. biarlah juri2 tu makan duit2 haram.. bak kata roomate aku..."bila anak jd bodoh... jangan nak salahkan orang...cari punca..dimana rezki kita datang... halal ke haram..." tahniah pd geng2 silat UKM for the good perform.... (^^)v

Tuesday, June 14, 2011

no more hutang2..

rse nya aku yang terakhir dpt tau result exam aku... so so je resultnya algorithm telah mmbunuh overall result aku... i hate this paper.. tp aku bersyukur seadanya mungkin setakat ni je rezeki aku... tp yang paling aku happy aku dapat A untuk final year projek...hehe... susah kot nk dpt.. setelah berpenat lelah..akhirnya berbaloi jga.. lastly aku tamat pengajian dengan kepujian... peace yo!!


antara sebab kenapa aku dapat tau lambat result bcoz bendahari ukm ni lambat sangat tolak aku nya yuran... selepas ditolak..secara rsmi je UKM telah berhutang dengan aku RM205.00..hehe.. happy abes...


oleh kerana suka parking merata... aku baru dapat tau.. rupanya aku telah disaman hampir rm200 oleh Unit Keselamatn UKM... my money is flying!! huhu... as a result.. aku hanya dapat pakai rm5.00 je.. baki untuk bayar saman nnti...

P/s: nseb2.. baru rasa nak joli ckit..

Monday, June 13, 2011

pengisian semalam..

semalam adalah hari rehat sedunia bagi aku sebab x de training.. yang bes semalam adalah dapat bangun dengan lambat sekali.. *gile bruk perangai

mana tak nya hari2 bangun pagi kena pgi jogging kt stadium..tak ke meluat aku...
oke..for the whole day aku layan 4 muvie termasuk 2 series..

muvie first adalah Insidious
http://3.bp.blogspot.com/-CmVsI_lA06Q/TWhyGmDatyI/AAAAAAAAABY/Ja7jlmcmYpM/s1600/Insidious%2BFilm%2BPoster.jpg
muvie ni memang bagus untuk dilayan kerana membuatkan kekadang aku terasa ada orang kt belakang aku,seram gak klau sensorang... cite ni best dan jalan cite mudah difahami x macam setengah2 cite melayu...

time lunch aku stop jap layan series glee...
http://mheij.files.wordpress.com/2010/09/the-glee-season-2.jpg
bagi menceriakan minda yg seram di pagi hari..haha

next movies is Red Riding Hood
http://hd-movie-wallpapers.info/img/1301251413-Red-Riding-Hood-03.jpg
cite ni sama je mcm cite little red riding hood.. cuma yg ni version dewasa.. so ada la pakwe si red riding hood ni... jalan citer best dan ending pn best.. so layan...

niat untuk menyambung cite lain terbantut seketika apabila my silat mate mempelawa aku berjogging campus...

after 45 minit.. aku terus melayan citer seterusnya... Paul
http://www.onlinemovieshut.com/wp-content/uploads/2011/01/paul-movie.jpg
cite ni macam cite alien yg laen...such as koi mil gaya sebab alien tersebut friendly and memiliki kuasa tersendiri... dan yang plg penting cite ni cite lawaks.. bukan seriuss...

then... setelah selesai mengopy dari en.senpai.. aku terus melayan maharaja lawak episod 11
http://azizankadir.com/wp-content/uploads/2011/05/Maharaja-Lawak.jpg
komen untuk minggu ni.. Jozan and Sepah... the best...
kepada yang laen.. HANCUR... sila usaha lagi..

and lastly... sebelum tido..aku sempat lg melayan Beastly
http://1.bp.blogspot.com/_LtJlllrcpmY/TFoisOhoX1I/AAAAAAAAAE0/vvbeiLBcyAw/s1600/beastly.jpg
muvie ni agak slow ckit.. mana taknya..kesah centa...
tp pada pendapat aku cite ni best..hehe~~

p/s: ni kalau pgi cinema..mmg pokai aku...nseb baek leh download...

Wednesday, June 8, 2011

adek ipar dah ada...aku bila lg..??


alhamdulillah..majlis perkahwinan adik aku yang berlansung pada 4 dan 5 hb berjalan dengan lancar... sedar tak sedar adek aku yang dulu kecik lagi dah kawen... cepat betul masa berlalu... semoga dia berbahagia..aamiin...

haa...ni yang menjadi persoalan apabila orang selalu bertanya... adek dah... abangnya bila??
erk!!!
aku tersedu seketika...
terlintas difikiran... aku ni dah sedia ke??
kewangan dh cukup ke??
as a man... of coz aku nk kawen dgn bajet sendiri... x mao bajet family...
.
.
.
.
jawapan aku...tunggu kerja dulu...hehe~
tp..
.
.
.
awek camne???

p/s:...ermmmm~~ :)

Thursday, June 2, 2011

totally home..

yes!! dh sampai rumah... banyak kejadian sepanjang on the way balik klate... ada xcident, kereta kami drive langgar burung,kesian burung tu...sape sruh terbang rendah... 3 kali tido bangun...x smpai2...hehe...semalam alhamdulillah selamat sampai rumah jam 9.30 malam...
senyuman dr family trus menghilangkan kepenatan sepanjang perjalanan...
pagi ni aku kempunan nak makan 'nasi tumpang' sebab pergi beli lambat sangat nasi tu dh abis...haih~~ misi belum tercapai...
http://3.bp.blogspot.com/_GlbFst8VAtk/SWXWEfOmL6I/AAAAAAAAABY/Gnn1CsMlrK0/s400/Nasi+Tumpang.jpg

Monday, May 30, 2011

kenduri pun memilih.

sekarang ni musim kawin.. rmai membe2 aku yg kawen.. namun, ada diskriminasi ckit... dikalangan membe2 aku ni.. kalau kenduri sebelah pntai timur... berat je nak pergi... klau belah pntai brat tu beria lah plk...mmm....

http://pakarhowto.com/wp-content/uploads/2009/11/kenduri-kahwin.jpg

sebagai kawan/shabat.. pada pndapat aku sebaiknya jgnlah kita memilih sgt...nak pergi kenduri... nnti kan kalau kawan kita dh kecik hati kan susah... dia menjemput kita tu sebagai tanda dia mengharapkan kita meraikan bersama majlis hari bahagia bersama...

lg pn dalam islam pn mewajibkan kita pergi jika dijemput..

Dalam ajaran Islam, menghadiri majlis kenduri perkahwinan, jika dijemput, adalah satu kewajipan. Berdasarkan hadis Rasulullah, kalangan ulama menghuraikan dengan panjang lebar mengenai jenis kenduri dan hukum menghadirinya sama ada wajib, makruh, haram atau harus.

Pada umumnya, kenduri terbahagi kepada dua jenis, iaitu kenduri kahwin dan bukan kenduri kahwin seperti kenduri atau jamuan kesyukuran atau jamuan hari raya.

Menghadiri jemputan dan undangan kenduri kahwin adalah fardu ain, iaitu wajib ke atas setiap individu yang diundang. Ini berdasarkan hadis yang diriwayatkan oleh Al-Bukhari dan Muslim bermaksud:

"Apabila seorang daripada kamu diundang menghadiri kenduri kahwin, maka hendaklah dia menghadirinya."

Imam Muslim juga meriwayatkan sebuah hadis yang bermaksud: "Seburuk-buruk makanan (hidangan) ialah hidangan walimah (kenduri) yang dijemput orang kaya sahaja, sedangkan orang miskin tidak dijemput. Dan sesiapa tidak memenuhi jemputan (undangan), maka dia menderhakai Allah dan Rasul-Nya."

Berdasarkan hadis sahih itu, jelas menunjukkan bahawa menghadiri jemputan dan undangan kenduri perkahwinan hukumnya wajib.

Bagaimanapun, kalangan ulama berpendapat bahawa hukum wajib itu bergantung kepada syarat-syarat tertentu.

Pertama: Yang menjemput atau mengadakan kenduri perkahwinan itu orang Islam.

Kedua: Orang yang dijemput adalah me-nyeluruh tanpa mengira bulu atau kedudukan, yakni tidak membeza-bezakan yang kaya dan miskin.

Ketiga: Jemputan ke majlis perkahwinan itu dibuat secara khusus kepada setiap orang bukan secara umum, sama ada dengan cara menemuinya, melalui kad jemputan atau melantik wakil untuk menjemputnya. Sekiranya jemputan dibuat secara umum seperti berkata atau membuat iklan menjemput penduduk sesuatu tempat itu ke majlis itu, maka tidak wajib menghadiri jemputan berkenaan.

Keempat: Pada lahirnya segala perbelanjaan untuk mengadakan majlis itu daripada wang yang halal.

Kelima: Tidak terdapat di majlis itu orang yang menyakiti orang yang dijemput.

Keenam: Tidak ada di majlis itu sesuatu yang mungkar seperti arak atau majlis tari menari yang haram.

Ketujuh: Tidak ada jemputan yang lebih awal daripada itu.

Kelapan: Tiada sebarang keuzuran yang menghalangnya hadir.

Kesimpulannya, hukumnya wajib atas setiap orang yang mendapat jemputan ke majlis kenduri perkahwinan untuk menghadirinya jika tidak terdapat satu daripada perkara yang bercanggah dan bertentangan dengan syarat-syarat yang disebutkan.

Dengan menghadiri jemputan itu, kita dapat mengeratkan hubungan silaturrahim serta dapat menambah serta memupuk kemesraan, kerjasama, bantu membantu dan mengukuhkan perpaduan sesama kita.

Kalau dalam sehari ada dua tiga jemputan, seboleh-bolehnya hendaklah menghadiri jemputan itu. Kalau tidak, hendaklah hadir ke majlis jemputan yang lebih awal diterima.


so... ape lg... pergi je lah kalau orang dh jemput tu..

Thursday, May 26, 2011

Assalamualaikum myblog...

setelah hampir sebulan menyepi... akhirnya hari ni gua mula menyambung kembali titik idea yg dah lama terpendam oleh kerana tanggungjawab n terlampau busy..

happy edition:

actually semalam is the last day for Graduate Apptitude Program (GAP) yang berjalan selama 2 minggu...yg sangat padat dengan jadual... however, gua really2 proud to be one of them..hehe..
kt bwah ni pic. kami semua class1.. semasa graduation day...
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/252614_2095410108490_1342462215_32476331_5582337_n.jpgbaru je sehari berlalu dah mula merindui korang..

dan yang paling melegakan gua.. this week... tanggal hari isnin..jam 2.30 petang.. secara rasminya gua telah menghantar FinaL Year Project..maka tamat lah segala tanggungjawab as a student..

Emo edition:
tp yg tak habis lg adalah silat MASUM.. kali ni sangat banyak masalah.. dengan team member.. dulu terhegeh2 nak masuk.. bila gua dh masuk.. team membe ni x trun plk.. penat training sensorang.. rasa nak balik rumah je.. dah lah kena amek alih tnggungjawab orang lain ngajar bdk2 ni..sedangkan gua lansung tak dipandang.. tp gua sedar memang gua x layak pn.. org yg memberi tanggungjawab tu lebih tau.. tp takpe gua tolong ngajar ni pn sbb nak team membe lain berjaya mcm gua dulu.. walaupun gua x pasti gua akan berjaya seperti dulu tak untuk kali ni.. arap team membe yg lain ada spirit mcm kami2 yg dulu...

p/s: sorry lah emo ckit hari ni..

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu

Sunday, May 1, 2011

jambatan gantung terpanjang didunia.

hai... just nak share gambar jambatan gantung terpanjang didunia.... unik giler..
aku dapat gambar ni daripada blogger ujang..



so.. tanpa melengahkan masa jom kita tgk keunikan jambatan ni...
.
.
.
http://2.bp.blogspot.com/_YvQfJGIp4Go/SaEF9sGUjbI/AAAAAAAAAFo/TicvnzMARLY/s320/jambatan+gantung.jpg
bukan yg ni... bawah lg...
,
,


waaarrgggghhhhh!!!!
panjang x..
haha.. sory.. (^_^)v

credit to : (gambar) Bro Ujang

Saturday, April 30, 2011

design mendesign...

ari ni aku berdesign dr pagi ke petang untuk menyiapkan ka kahwin... semua gara2 adik aku call td.. sruh designkan kad jemputan kahwin dia sebab majlis dah dekat...sebenarnya aku volunteer nak designkan kad tu sebab nak memenuhi portfolio aku as a designer..hehe... walaupun still tak siap projek akhir ni.. aku buat jgk.. sebab dia my sist. kalau orang laen.. bye2 ler..haha.. kecuali ada income so aku pertimbangkan...($_$)

ni lah design depan kad tu... first time kot buat kad jemputan kahwin...

cantikkan... (^^)v..

Friday, April 29, 2011

aduhai malangnya!!! dah tersepit.. dirogol pulak..


ini sekadar penyeri post
....
....
...
...
..
..
.
.


kesian~~

Wednesday, April 27, 2011

perkara perlu dibuat selepas FYP

5 perkara aku perlu buat selepas submit FYP(Final Year Project)...

1- tidur dengan sepuas2nya dengan tenangMSN Onion Icon

2-cuci moto..

3-tengok movie dan series sepuas2nya

4-tangkap gambar dan ber 'photoshop' sepuas2 nya

5-makan sepuas2nya dengan hati yang tenang...

Onion Emoticons