Tuesday, November 30, 2010

terkejut berok...

ingat tak post yang lepas aku cite pasal cicak kat blk aku...
nak lastik x muncul2...

sebenarnya menatang tu dah mampos...
haha..(*gelak bangga-motif???)
kisah nya begini..
ada satu tin mirinda oren yang dh lama aku tinggal kt ats meja..
dlm tu ada separuh air lg..


gara2 nak bersih blk..sbb bbdk silat dh jdikan blk aku
port makan mereka...
aku kutip tin tu dan buang air kt sinki..
then tetiba rasa nak goyang tin tu...
trase heran bila ada sesuatu yg agk besar dlm tin tu..
dgn penuh tanda tnya.. aku tonggeng botol tu dekat ngn mata aku...
MAK!!!! tersembol kepala si cicak yg dh aruah tu kt dpn mata...
ape lg aku yg mmg alergik ni..
tempik sensorg kt toilet..
bkn sbb ape...terkejot..
cicak tu dh bertukar jadi kaler..
OREN..
haha...
kini hidup aku kt bilik
happily ever after...
tanpa gangguan si cicak tuh...
sebagai cadangan...kalau korg nk bunuh cicak jgk...
beli lah air mirinda...
ada banyak warna...

nak cicak tu jd kaler ape...??
haha...buatlah pilihan warna anda yg bijak...
(^^)v

p/s: x letak gmbar cicak yg ori~~geli...yeks....~~~~

Sunday, November 28, 2010

hari ini sgt penat..

oke...
assalamualaikum...
HARI INI SANGAT PENAT...
semuanya sebab training pag bermesra2 dengan abg man pg semala yg hampir2 mati..haha...
tp x mati lg...
pastu malam semalam tgk mid night movie kat alamanda...

pastu...

pg td bgun awal2...wat part time job bersama awan and azam kt majlis kawin ikut katering...

....

jam skrg 11 mlm...

time to sleep...esok nk g jog plk...hehe...

skali lg...assalamualaikum..

Friday, November 26, 2010

feeling

baru je 5 minit lepas aku berjoget2 depan lappy ats krusi..
dlm gelap kt dlm blk ni sorg lepas layan muvi Easy A...
antara perasaan happy tgk cite ni layan lagu last muvi
...and happy...report latihan industri dh siap
wlaupn leteh tahap gaban sehari suntuk...smlm tido lmbt wt report..
ni la bahana wt keje last minit.....
n perasaan sedeh esok last day praktikal...
lepas ni kena trun jog .pg2 lg..training pusat...
x leh msk opis dah...n perlu pegi kelas balik...
pikir pasal assignment n projek akhir
yang bakal menambah tahap ketensionan...
dengan kejohanan piala taming sari lg
dengan tanggungjawab besar...

yg aku konpius....
feelling aku mlm ni..
mmmm...???
happy + x sedeh sgt + leteh nk tido...
smpt lg tls blog...
esok last day keje..
tido3!!!
weeee~~~~~

Wednesday, November 24, 2010

nasihat bg yg berpacaran...=)

aku suka lagu nih... banyak nasihat berguna n sindiran...bg yang tengah couple tu...
renung2kan
fikir2kan..
hehe~~


KALAU BERPACARAN -Sohaimi Mior Hassan,Ana Rafali & Altimet

Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus

Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang korus 2x


Sunday, November 21, 2010

kenangan zaman scout

korg tau tak scout tu maksud dia pengakap..
ni ha.,. td tengah dok simpan barang2..jmpa lah gmbar2 time tengah kursus n pentarafan pengakap raja dulu... ni ha... muka2 hodoh aku time tengah berpengakap dulu...

ni time form 4...kursus lencana pengakap remaja 1

kat bawah ni smua gambar time pntarafan pengakap raja...lepas s




Saturday, November 20, 2010

antm cycle 15

last final 2...
chelsey vs ann
Antm cycle 15 ann

aku jangka si Ann akan menang...walaupn badannya yang cikeding...
tp awek ni mmg photogenik...
siyes kat luar mmg x lawa bila dh masuk gmba..
meletop habis~~


sa re ga ma pa

baru je pas tgk rancangan ni kt channel Zee kt astro td...
ni rancangan pertandingan nyanyian lagu2 hindustan...
yang aku dengar smua yang nyanyi kt sini semua masyuk2 je...layan je beb~~

ni juri2 rancangan ni

tp ~~
yang aku heran bin ajaib ni...
juri2 ni pantang je dengar lagu...
msti nak gerak2 kepala...
sampaikan hritik roshan juri jemputan pn gerak2 kepala dia klau dengar org nyanyi...
mmm...
aku pn agaklah...
mungkin dia semua sedang menghayati...sampai kepala2 pn gerak...
tp klau hayati tu..skadar pejam mata pn oke kan...tu bg aku le...
x tau le yg laen pn nk kena gerak kepala jgk...
haha...

bg korg yg x penah tgk rancangan ni..cafe Kolej Dato' Onn kat UKM pn slalu pasang jgk...
mmm...hehehe~~

Friday, November 19, 2010

gambar bikin panas

entah kenapa aku rse gmba ni lawak...


bikin panas beb!

Thursday, November 18, 2010

baru bangkit...

salam...
salam aidiladha...
oke..bru hari ni aku ber mood nk ber blog...
smua gara aku demam teruk selama 9 hari... alhamdulillh...hari ni dh kebah dr demam...tp batuk dan selsema ni memang sayang gila kt body aku yang hot ni....
mmm...x pe lah batuk dan selsema...sabo je aku menunggu ye~~

sepanjang demam ni aku just bangun tido je...
gi praktikal pn masuk sparuh hari...
balik rumah lg lah tido je keje aku...
semalam raya pertama aku kt dlm rumah je...
nk bgn pn x larat...
namun bgitu... smlm aku minum susu lembu tesco + sebiji buah delima..berkat dgn izin allah...
letih kt bdn ni smua hilang... hehe..prkara prtama aku buat g main ngn 2 eko kucing aku kt tepi rumah...hehe...bila bkak lappy brulah teringat report latihan industri x siap lg...
lps tu nk blk ukm plk ni kna ganti kerja lg 4 hari.... latihan pusat silat lg... open taming sari lgi.. menambah keserabutan otak aku...
bila lah smua bnda ni nk selesai... heh!! adoi... puas dah nk membebel..

nk puji diri ckit bleh..
aku nk ucap tahniah kt diri sndiri sebab dapat pingat gangsa dalam kejohanan silat kebangsaan 2010 baru nih...hehe..



pape pn aku mmg x harap nk menang pn sbb yg g sana pn smua mantap2 sial...sampai aku rasa aku ni bkn sapa2 pn kt sana... merendah diri plk.. skali2 aku ni mmg ptut mrendah diri...dan mmg ptut dpt gangsa pn...mmm...
camni rsenya ye~~ bes jgk... mls dh nk bsilat...aku nk tido je pas taming sari ni bleh tk???

cpt2 lah habis sume ni...