Sunday, October 31, 2010

google scooby



sape x bukak google hari ni...ada scooby doo... hehe...google mmg kreatif walaupn features website ni hanya simple je..tp no.1 ranking website dunia. salute r.,... aky pn kalau 1 hari x bukak google memang x sah...hehe..






kisah si penggali kubur...

Alhamdulillah... kelate menang Piala Malaysia 2010



Akhirnya berakhir sudah penantian sekian lama rakyat kelate menyaksikan kemenangan Kelantan dalam Piala Malaysia...

tringat time kecik dulu...aku sentiasa tertanya2 bila kelantan nk g final selalu klau gi final,, kedah,,selangor...
sekarang baru puas hati...hehe...

sebenarnya naik turun menang kalah sesuatu pasukan bergantung kepada pengurusan pasukan terbabit... Dulu pengurusan pasukan cam hampeh... sekarang Alhamdulillah...

separuh masa pertama aku leh cakap.. penguasaan game adalah Negeri Sembilan...
dan bile masuk separuh masa kedua penguasaan lebih dari kelantan...

pada pendapat aku...sebenarnya dalam sukan ni...semua bergantung kepada rezeki kita... kita hanya leh usaha dan berlatih je..dan buat yang terbaek...klau x de rezeki..mcm2 leh jadi...

BTW realy proud dgn penyokong kelantan...tak pernah ptus asa..walaupun slalu kena kutuk.. dek kerana segelintir yang tidak berdisiplin...semalam kamu sume baik2..hehe.. mercun tu memang x leh lari daa~~~hahaa... kan aku ckp...realiti klau kelate men bola...
lautan merah putih penyokong

facebook...o... facebook.(part 4)




p/s: bersama kita renungkan sejenak...

Saturday, October 30, 2010

selamat berjuang.. 'The Red Warrior'


just nak wish gud luck kepada pasukan "The Red Warrior" kelate... selamat berjuang semua...semoga kemarau 40 tahun berakhir pada sabtu malam ni... hehe...



p/s: nak jgk msk farhan tu...haha... bangga jgk aku... tibe je~~~haha...

Thursday, October 28, 2010

sape kate cite hindustan sekarang tak best????

sape kate cite hindustan sekarang x best?? bagi aku cite hindustan sekarang masih lagi ada yang best...cume skrg ni musim korea...so, bollywwood ni tenggelam ckit... ni antara citer generasi baru yang best.. yang aku dah layan~~~






p/s:cube nk kluar dr muvi n drama korea jap..hehe... tp syukur muvie malaysia masih x terikat dengan arak lg..jika dibandingkan dengan bollywood,n korea yang dh banyak terpengaruh dgn barat..

Wednesday, October 27, 2010

Semalam...

punye lah...x tau ape nk tulis kt blog ni...so... aku akan story ckit apa yg aku buat semalam...

oke...

6.30 ptg: sampai blik... stelah bli makanan kt cafe...layan cite Robots..
+makan malam +rantah milo +coki-coki..hehee... best gak animasi 3d ni...cite dh lama...tp bru tgk..
7.17. mlm: sesudah mndi n solat...konon nya nk try usha2 system yg aku wt ni ha... bukak2...pergh~~ smua dh lari... trpaksa lah edit satu2 balik...alhamdulillah...siap gak lepas tu....8.45 mlm: vrooom~~~ ke pusanika...training Silat lah... Silat Kebangsaan sminggu je lg...fuhh~~~
cuak jgk... tp training make perfect right...hehe... semalam aku agak lemau...campur dgn nasi lemak KTHO yg pedas tu... lg lah nak meletop perut aku bile time jogging...

11.00 mlm: lepak ktho jap ngn amin n p.ie.. pekena Maggie + apple hijau je...pergh mcm diet lak ak ni..haha...mengidam maggi skali skale...

11.30 mlm: smpi blk... basuh baju jap...bru tringat nk send gambar katun yg ada iras zizah
n tgk layan "the Polar Express" dh tgk cite tu time skola dulu... tp ble tgk blk cambest jgk...tgk sparuh je

1 pg:tido>>>ZzZzZz~~~

Monday, October 25, 2010

klu anda di fitnah, apa yg akan anda buat..??

diam seketika,,, minta diperjelaskan dan explain yg sebenar... klau orang x caya jgk... just diam cara terbaik... banyak berdoa agar orang yang memfitnah tu diampunkan dosa nya.... ya Allah... lindungilah aku dari segala fitnah...

Ask me anything

Saturday, October 23, 2010

pelik???


kenapa ye...aku rse aku ni pelik sangat bila tengok muka aku ni x de janggut ye...~~~
???

Wednesday, October 20, 2010

senyum...plus emo...

oke...dah 3 hari x brblogging nih...
mmg busy...
realy miss this page...hehehe

dalam dok busy ni...
aku sangat paham lah sgt ngn membe2 aku ni skrg tgh musim exam...
tambah lg banyak lg nk study...
dengan program yang penuh tanggungjawab lagi...
dalam dok tension2 korg tu...
jangan lah bawakkan emo kamu tu kepada sahabat2 anda ni...
sekarang ni... srius aku nk tegur membe2 aku ni pn risau...tkut kena marah...
kadang2 aku wt silap sikit suara dia dah berubah...
dah persoalkan kita...kenapa wat tu n wat ni...

kadang2 aku terpikir jugak..adakah ini musim datang bulan...????
tapi heran... laki pn mcm ni jgk...
mmm...
pape pun..
kerja jgn berkait ngn kawan oke~~
n my last word...
"the strongger person is someone who can manage their anger,,,"
and we are strong!!!!hehe... peace no war...

Friday, October 15, 2010

Mohon Kebenaran Pelepasan untuk ke Pemilihan Pencak Silat ke Kebangsaan Perak 2010.

Dengan segala hormatnnya perkara diatas dirujuk

2. pihak pengurusan pencak silat manjung ingin memohon kebenaran pelepasan untuk mewakili daerah manjung ke pemilihan pencak silat kebangsaan perak . nama atlet berikut:

Nama: Muhamad Farhan Ismail
...
...

3. dengan bakat yang tinggi, tahap disiplin yang cemerlang pihak pengurusan pasukan berbesar hati untuk membantu atlet memajukan diri sebagai atlet dipersada antarabangsa dan kebangsaan.
....
...
..
.


~~~pergh!!!
ni lah surat pelepasan yang coach Pali antar kat puan semalam...
gila kentang ayat... haha...
pape pn aku x nak memberi harapan yang tinggi menggunung...
kerana dah letih dengan harapan yang tak kemana jgk....
jap lg dalam pkl 12 tghari kami dijangka bertolak dr UKM ke Perak....
doakan keselamatan pergi dan balik kami...
aaamiiin...

Thursday, October 14, 2010

cleanliness














































thanks to nayzak~~deviant art...

Wednesday, October 13, 2010

Aku serabut....

msti korg terbaca blog ni pelik kenapa aku post pasal aku serabut...
sbenarnya bukan pasal blog member aku si aran crikwong ini ye...


tp pasal aku punye otak... dengan masalah tanggungjawab untuk piala tamingsari 3 nih...
aduh... mmg banyak masalah.. dengan dewan x cnfirm lg... masalah ajk, bajet x cukup..pas nak wat dinner... bajet nak bongga lah kasi tau ukm bleh wt ape saje.... tp yang pening kepala..ajk lah... tapi kalau kejohanan tak terurus orang akan cakap jugak sebab tu teras.. sekalipun ada majlis dinner yang meriah... orang akan tetap cakap...














jelas terpahat lagi kat otak aku yang bergeliga ni...(*sempat lg mempoyokan diri) time meeting sabtu lepas.. kak ira ckp... klau tak berjaya taming sari ni... maka gagallah ydp"syafie elias", secara tak lansung aku memang pergh~~~!! pedas gila...aku yang nydp pn terasa.. si pi'e x tau lah cane,,,sebab klau gagal si ydp..maka gagallah juga nydp ni... time tu siap ada yang bertepuk tangan tanda setuju,,, memang panas r dalam hati.. walaupun x kena kat aku... tp klau ggal pun nak wat cane kan?? aku terima jawatan ni dengan paksa rela kot...ikut kan hati nak je letak jawatan ni... tapi dah tanggungjawab tuhan bg...terima je...bagi aku lah... terasa macam beban yang sangat berat kat kepala bila abang man kata nak buat kejohanan peringkat dunia...sebab peringkat ipt pun kami masih terkapai. tp takpe sesungguhnya Alllah takkan uji kita kalau kita tak boleh hadapi... bermakna... kita semua boleh hadapi semua ni... bagi semua AJK taming sari 3... teruskan komitmen anda...kegagalan taming sari bukan bermakna kegagalan ydp je tapi kegagalan kita semua dalam satu organisasi...

p/s: semoga berjaya kita semua... AJK Taming Sari 3 2011. btw... banner hasil tangan aku tue...heheh...(*sekali lagi mempoyokan diri)

Tuesday, October 12, 2010

tuntutlah ilmu sahabatku


thanks to nayzak...

Monday, October 11, 2010

selamat hari lahir...

hari ni hari lahir my lovely ma...

Faridah binti Abdul Manaf

semoga pnjang umur dan sihat selalu...
aaamiiin...

Sunday, October 10, 2010

pengorbanan seorang ibu..

KUANTAN – Pengorbanan seorang ibu yang sanggup menjalani kehidupan seperti pelajar semata-mata untuk membantu anaknya yang lumpuh melanjutkan pelajaran ke universiti membuahkan hasil lebih daripada sekadar sekeping ijazah.

Berkat kesabaran Zaidah Tamjis, 47, anaknya itu, Siti Hawa Apandi, 21, muncul antara graduan cemerlang jurusan Diploma Sains Komputer di Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan memperoleh Purata Gred Nilai Kumulatif (PGNK) 3.79.

Zaidah sedar Siti Hawa yang berkerusi roda kerana menghidap penyakit astrofi muskular spina (SMA) iaitu penyakit berkaitan saraf motor sejak kecil, tidak mampu menguruskan dirinya sendiri.


Siti Hawa sekadar boleh memegang nota kuliah dan buku seberat tidak melebihi 500 gram.

Bagi memastikan anaknya berjaya seperti insan normal lain, suri rumah dari Taman Mahkota, Gambang, Kuantan itu bertekad membantu anaknya

“Selama tiga tahun saya jadi macam pelajar, duduk dengan dia di asrama, masuk dewan kuliah dan ikut sesi perbincangan dengan pelajar lain.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

p/s: rindu kt ma... esok birthday dia... hehe... mlm ni msti wish 1st..

Saturday, October 9, 2010

the real man..

thanks to nayzak-deviantart

Friday, October 8, 2010

a very well sleep last night,,,

semalam before sleep... contact my lovely mom...
mmm... i realy2 miss her right now...
aku jd rindu sesangat sbb sabtu lepas jmpa my sist. dia kata dia rindu dan teringat kt mak...
aku yg x de pape lepas dgr cmtu trus rse nk blk rumah...rindu jgk..huhu~~
sebelum blk ukm bru ni...time salam n cium dia...
teringat lg pesanan dia 'klau cuti tu blk lah rumah'.. dlm adik beradik aku paling jarang balik...
padahal x kerja lg pn..sbb tanggungjawab kt sini banyak...dengan training lah.. study... jawatan lg..
semalam lepas call memang lega dpt ckp ngn dia tnya khabar family...
lepas tu dpt tidur dengan lena skali smpai pg...

aku sertakan lgu feveret aku buat ayah bonda kt kmpg~~~

Thursday, October 7, 2010

megan fox dan aku.. =))


OMG!!!
\(OoO)''/

facebook... ooo... facebook (part 2)


bapak!!! lawak giler~~~
wakaka~~ boleh pulak moto pecah dara kan...
.
.
.
.
.
.
.
.
bila dah fikirkan balik..
mana maruah wanita~~??
siap ada yg 'like' lagi...
pastu ramai pulak yang komen..termasuk wanita-wanita kat luar sana...
hmmm~~~

renung2kan~~
fikir2kan~~

Tuesday, October 5, 2010

facebook like button

dah dapat like button... v(^^)

understanding jihad for dummies...

Monday, October 4, 2010

facebook o... facebook.. (part1)

ape first impression anda tgk komen nih...??
nmpak baek kan...??
cuba baca dgn teliti...
dari sudut pandangan aku... ada unsur mengumpat disitu...
membuatkan orang yg baca komen ni tertanya..siapa lah perempuan yg slalu tukar laki tuh yang harapkan muka lawa je tuh...
hmmm..secara x lansung melahirkan 'modal' umpatan...

dan satu lagi..
bukankah doa itu hanya antara kita dan Allah sahaja...
perlukah dipost kat dalam facebook menunjukkan kita berdoa kepada ALLAH??
biar satu dunia yang add kita tahu yang kita sedang berdoa...
mmm...~~~

renung2 kanlah...
fikir2 kanlah~~

p/s- ruangan 'facebook... o... facebook' ni bukan nak jatuhkan org...tp utk mendedahkan kesan fb kepada kita, secara sedar dan tak sedar~~ x de niat nk malukan sape2... maaf jika ada tersinggung~~ peace no war.. v(^^)

Sunday, October 3, 2010

berbuat baiklah kepada haiwan...

thanks to nayzak~~

Saturday, October 2, 2010

my neighbours totoro...

termasuk semalam...dah 4 kali aku tgk cite neh...


pergh~~ cite nih dpt hilangkan stress sbb
kartun dan watak cite nih memang comey...haha~~
sape yg minat katun ada unsur magic bleh lah layan cite ni...
bg sesape x tgk lg... take ur time tgk anime studio ghibly ni...
realy nice~~

Friday, October 1, 2010

cintA pandanG pertamA...

skrg nk btau rahsia yg bkn lg rahsia...
dulu kat matrik ak pernah jatuh cinta pndang pertama...
kt sorg awek,,, muka dia mmg sebijik macam dia neh...
asmirandah... dulu asmirandah pnye drama bru maen kt tv2..



tp ofcoz lah dia bertudung...hehehe~~~
tapi nak ditakdirkan x de jodoh ngn dia...
sepanjang aku kat matrik tu...
2x je aku jmpa..brtentang mata ngn dia... cewah!!!
haha.. aku ada lah try usha2...tp x jmpa..~~~
mmg x de jodoh lah~~haha...