Saturday, September 4, 2010

Saya suka MARU,,,(v_v)

oke~~ first of all...
thanks bebanyak kt Zizah..sbb kenalkan ak dengan si Maru nih...
stat pada first day ak tgk dia...ak mula rasa dia comel sgt...
hehe..walaupun ko agak gemuk ckit...
klau boleh ak nk je berlari kearah Maru ni...
ak nk peluk2,,cium2..
pastu klau boleh...ak nk tido ngn Maru skali...
hehe...
klaulah Maru ada kt depan ak..huhu...
nak kenal Maru tk???
ni ha..
maru kesayangan kami...
..
..
..
..
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





ni serba sedikit info dan picture yg ak cri pasal Maru nih..
Maru ni kucing jantan baka "Scottich Fold".. dari Jepun. Maru(まる) bermaksud lingkaran atau bulat. kalau nk tau Maru ni sangat famous kt youtube.. viewer dia kt youtube hampir mencapai 8 juta pada 3 september 2010.. sehingga dianugrahkan "youtube VIDEO AWARD JAPAN 2008 " dan digelar "the most wacthed internet-idle-cat in the world"..


video-videonya kemudian di kumpulkan dan dijual dlm bentuk DVD plk lepas tu...Pemiliknya yang dikenali dgn username Mugumogu drpd youtube juga telah menerbitkan buku bertajuk "I am Maru" dan ianya turut diterbitkan dalam English Version dan dijual diluar negara iaitu USA, Singapore dan Malaysia..hehe..kt malaysia pn ada jual buku nih..
selain itu... majalah Entertaiment Weeks dan paper New York Times turut kluarkan artikel pasal Maru nih...
punye lah femes menatang nih...
cayalah Maru!!

haha..

panjang lebar ak menaip pasal Maru nih... ni ak link kan blog Maru...
blog : http://sisinmaru.blog17.fc2.com/
dvd : http://columbia.jp/marudesu/index_e.html