Monday, March 29, 2010

segalanya berlalu dengan pantas...

salam...
lme x post kt blog...
aku nk cite ckit memory 3 hari kem slat kt hulu langat...
kem tu mmg besh banyak kenangan terindah...dan kenangan terpahit dlam hidupp....

ape kenangan terindah tu...
main game,
LDK
orientaring(walaupun x ikut,,,,huhu)
flying fox
jungle trekking
mandi air terjun..

hehe...

tp dalam dok bina kenangan terindah tu,,,ada jugak tecalit kenangan terpahit dlm hidup...
yang for sure ak ingt smpai bila2... :)
jatuh time tengah flying fox...
aku maen benda2 mcm ni dah banyak kli...
tp kali ni dengan kehendak allah...
aku xcident...
smua yg terjadi sangat pantas ...very smooth n tersusun..hehehe...
sebelum panjat bukit tu ak dah igt nk tgk samada org dibawah tu dah ready blum...
tp bila kt ats...dh benda nk jadi aku pn lupa...
abang yg ikat kt tali gtau aku bleh grak...trus aku gerak sampai kt tengah bru lah ak perasan...
tapi mmg terlambat...
dengan kelajuan dari atas bukit kira2 150 meter...
gedebak...aku langgar...dinding tanah kt bawah...
time tu yang ak igt, parent, adik-bradik dan ape akan jadi kt ak lepas ni... amal ibadah x cukup lgi...dan..takut x bleh bsilat dah...
time x leh nafas tu tuhan je yg tau...
lepas kna angkat nasib baik...ALLAH msih syg aku...
x de patah2...just lebam2 sluruh bdan...
then ak try naik skali lgi bagi nak mengatasi masalah FOBIA yang makin menguasai diri...
syukur alhamdulillah... terjunan flying fox gaya spiderman berjaya ditamatkan dengan selamat...
petang tu terpaksa rest tp dpt tido 1 jam je...sebab badan sgt sakit dan senak still remain kt badan...bdk laen kte aku best dpt tido...tp yang rse hanya aku yg tau...acecececeh...(^^)

huhu... tp alhamdulillah...dengan semangat nak mandi air terjun,,,aku kuatkan diri jugak utk follow jungle trekking esok pagi nya...tp berurut skan lah petang dan malam tu..
orang kte... SET MINDED...
ape2 pn bleh buat..tu aku pgang time tu..
sekarang 2 hari berlalu...
pristiwa tu pasti aku igt smpai ble2...

tp x pe... ssungguhnya ada hikmah disebalik kesakitan dan peristiwa ni...
aku lebih dekat padanya...
ALHAMDULILLAH...


Hadis diriwayatkan oleh Imam Muslim menyebut:
*Sesiapa saja di kalangan
umat
Islam yang ditimpa kesakitan daripada penyakit, maka
tidak ada selainnya
melainkan Allah akan menggugurkan kejahatannya (dosa
kecil) dengan sebabnya
seperti mana pokok menggugurkan daunnya.*