Friday, December 31, 2010

lagi2 laser

terkedu seketika semalam ketika kelas Software Managing...
Dr. Rozi tetiba je suluh laser kt slide...
MSN Onion Emoticon Set
aku smpai kompius sama skali...
adakah Dr. Rozi yang pncrkan laser kt player indon time final prtama kt bkit jalil ritu???
mmm...
ni msti sekongkol ngn otromen tu...

p/s: mati lah klau dia bce blog aku ni..ahhahhaha...Onion Emoticons

Thursday, December 30, 2010

CONTEST AKU DAN KACAMATA..

setelah beberapa hari aku asek tgk member2 blog aku join cntes ni...skrg tiba masanya untuk aku join skali...hehe...

ni dia...

lokasi : pantai irama,bachok kelantan...

tq.. kepada
http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com
sbb wt contest ni...hehe..

member yg di tag

cassieopeahana
cleo

Wednesday, December 29, 2010

Proud to be...

setelah berhempas pulas para skuad tiger kita bertarung di medan lawan akhirnya Malaysia menang dengan agregat 4-2 menjadikan kita juara Piala Suzuki AFF 2010..
tahniah kepada skuad negara kerana diatas persembahan yg tebaik td..

cewah!! ada mcm paper tk???
haha... peh...bru balik mamak... tgk bola... dengan senang hati...
pergh!! mmg rmai gile mlm ni... dh mcm kt bukit jalil.. siap ada siren n ada yg bwak bendera panjang..syeksen 15 bangi penuh sesak td dengan sorakan gembira rakyat malaysia... hehe,,,

tahniah kepada penjaga gol malaysia.. Khairul Fahmi Che Mat benteng prtahanan malaysia skrg...kat tangan kamu ada magnet yang boleh bola melekat... bak kata abg man... blk ni dapat pangkat Dato' free le.. haha..kamu mmg terbaik...


antara aktiviti terakhir sblm final td...

bagi kes2 laser yang berlaku pada perlawanan final ini ternyata bkn salah penyokong malaysia atau indonesia. setelah disiasat ternyata otromen yang bermain laser pd waktu perlawanan tersebut..
tgk nih... kuang asam btol...ksian keeper indon tu...mata dia sensitiv mcm bayi tau,,,

selain tu ....

Dr. Fadilah Kamsah @ ustaz 'insan yg cemerlang' pn ada post kt fb dia pas Malaysia mng..

Rio Ferdinand pun puji team Malaysia kt twitter dia...

cayalah Skuad Harimau...

p/s: proud to be Malaysian..


Final Piala Suzuki..mlm ni...


malam ni final Piala Suzuki AFF 2010
MSN Onion EmoticonsOnion IconOnion Icon
hopefully Malaysia dpt melakar sejarah dengan menjulang Piala Suzuki AFF buat pertama kali..malam ni..
berkobar2 aku nk tgk mlm...
Just Do Ur Best...
MSN Onion Emoticons

ganbate!!!


p/s: pliz don't cry..sob2..(motif sgt...)

Tuesday, December 28, 2010

3 jam

ptg smlm ada kelas TK1923, keusahawanan... stat pkl 3-6...
penat aku tulis 3-6 tu...mana taknya... lama gila...

3.05 petang- time aku masuk..lecturer dh ada kt dpan.. time ni bdk2 tengah memberi tumpuan spenuh nya... wah bgs btul bdk2 last year ni.. nak grad la katakan...hehe...

4.00 petang- student masih lg diam... tp... x pandang kt dpn, kt bwh, ada bisik2 kt kawan...ada yg mula kluar msk g tndas...haih.. baik sungguh diorg ni.. time ni aku dk mlukis jadual kls yg warna-warni sblh Sha n Asrul..

5.00 petang - Selepas slide yg dijangkakan yg terakhir...tp jangkaan meleset..ada lg... student dlm kuliah mula resah gelisah... perut aku dh mula kluar lagu mcm2 tp heran..lagu Siti Nurhaliza x kluar lg.. mmm... lecturer still lg mengajar x duduk2... trpikir gak aku...puan ni agak fit jgk..smpi leh brdiri lama...

5.15 petang - tak SETOP lg... aku pn dh naik gelisah time ni... terpikir gak.. klaulah rmai2 student dlm kuliah ni mcm Ultraman.. rsenye dh kluar bunyi siren2 pancit Otromen tu.. mmm...


5.30 petang - kelas tammmmat, masing2 berebut nk kluar..tp time kt luar siap borak2 plk..smbung topik kt dlm kuliah td..

(^^)v

Monday, December 27, 2010

kat otak aku sekarang...

Onion Iconsnak beli kamera~~~ Onion Emoticons

status...

aku nk post gak r pasal ni....
smlm aku ad tukar pro. pic. kt ym...kunun lah nk msk gmbo underwater...
actually nk nnjuk kat org je.. brenang bwh air ni... ngahahaha...
ye lah.. mcm biase..dh dpt kamera leh msk bwh air ni... nk posing mcm macam...
bak org kelate ckp 'darak' maksudnya 'jakun' Onion Icons
dlm erti kate lain mcm bru dpt benda bru..
xcited le...
haha...
bgn je pas subuh td aku trus bkak blogger.. bce si blog membe aku ni...
Rasa.fikir.taip.puas.
sindiran dia x tau r nk bg kt sape...tp...aku gelak2 jgk sensorg bce post dia...
aku dgn sendiri nya terasa sindiran dia...sbb aku pn rse geli habis ble tgk gmbar aku tu..
sekali tgk mcm org MIANG...
ada mcm GAY nak cari couple pn ada....
euww~~ yek2...
haha...
tobat!!!
Crazy Rabbit Wink
aku pas ni x amek gmbo cmtu....
wakakaka...
n harap x rmai yg bkak ym tgk gmbo aku tu smlm...

ak nk thanks kt dia...walaupn dia sindir kt org laen @ aku.. tp aku rse mcm setepek kt muka aku..
wakaka...
kesian btul dia...
x leh nk tido smlm.. MSN Onion Emoticon
hahaha...

p/s: mood = malu+lawak =mawak

Saturday, December 18, 2010

perkampungan & semester baru

btw..
dah lama x update blog nih...
ksian kt ikan2 aku kt tepi tu..
lapa ye... haha...

untuk pengetahuan anda...
perkampungan atlet pencak silat telah pn berakhir secara rasmi hari ni...
panje dan haikal mcm zombi kampung pisang..haha
salute r panje..best actor...


haniza dak pndek..


pi.e wat iklan colgate do pagi hari

18 hb 12..

hari ni.. x de dah lg..nak kena ketuk pintu bilik budak ni..trun jog. pg...
hari ni.. x de lagi nak dengar budak2 ni dan aku jugak melalak2 menyanyi memberi signal kepada katak memanggil hujan..
hari ni.. bilik aku akan jadi seperti biasa,.. sunyi sepi...
tidak lg sebagai bilik gerakan @ dapur @ ruang makan @ruang layan muvi @ ruang bercerita topik hangat..
hehehe~~~

fuhh~~~ pejam celik2..
1 bulan perkampungan x sedar pn...
aku dah pn last year n last sem...

dan 1 bulan lg kejohanan pencak silat piala taming sari 3...
selamat berjaya kepada atlet pencak silat ukm..
&
welcome back to all my friend yg brcuti sakan kt rumah tu...

p/s: mood-sappy(sad&happy)



Sunday, December 12, 2010

terlumpat - lumpat







p/s: i'm flying without wings...hehehe~~~

my ultimo...


first time tayang moto aku nih...
wave ultimo 125x

p/s: klau hilang ni menangis x berlagu aku... byar x abis lg ni...haha...

Monday, December 6, 2010

Pahlawan Series

Untk pengetahuan korg... PROTON telah memperkenalkan beberapa model terbaru kereta keluarannya termasuk 5 model konsep yang digelar 'pahlawan series.'

Menariknya, model kereta konsep ini menggunakan nama-nama pahlawan Melaka; Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Lekir, Hang Lekiu dan Hang Kasturi... peh!!! as a pesilat aku teramat xcited...
tgk model2 5 bersaudara ni yg realy nice....

Proton TUAH


Proton JEBAT


Proton KASTURI


Proton LEKIR


Proton LEKIU




peh!!!!
aku dh jatuh hati ngn LEKIR dan LEKIU....

p/s: x sabar nk abis blaja...nk keje.. bli kete...lalalala~~~

Tuesday, November 30, 2010

terkejut berok...

ingat tak post yang lepas aku cite pasal cicak kat blk aku...
nak lastik x muncul2...

sebenarnya menatang tu dah mampos...
haha..(*gelak bangga-motif???)
kisah nya begini..
ada satu tin mirinda oren yang dh lama aku tinggal kt ats meja..
dlm tu ada separuh air lg..


gara2 nak bersih blk..sbb bbdk silat dh jdikan blk aku
port makan mereka...
aku kutip tin tu dan buang air kt sinki..
then tetiba rasa nak goyang tin tu...
trase heran bila ada sesuatu yg agk besar dlm tin tu..
dgn penuh tanda tnya.. aku tonggeng botol tu dekat ngn mata aku...
MAK!!!! tersembol kepala si cicak yg dh aruah tu kt dpn mata...
ape lg aku yg mmg alergik ni..
tempik sensorg kt toilet..
bkn sbb ape...terkejot..
cicak tu dh bertukar jadi kaler..
OREN..
haha...
kini hidup aku kt bilik
happily ever after...
tanpa gangguan si cicak tuh...
sebagai cadangan...kalau korg nk bunuh cicak jgk...
beli lah air mirinda...
ada banyak warna...

nak cicak tu jd kaler ape...??
haha...buatlah pilihan warna anda yg bijak...
(^^)v

p/s: x letak gmbar cicak yg ori~~geli...yeks....~~~~

Sunday, November 28, 2010

hari ini sgt penat..

oke...
assalamualaikum...
HARI INI SANGAT PENAT...
semuanya sebab training pag bermesra2 dengan abg man pg semala yg hampir2 mati..haha...
tp x mati lg...
pastu malam semalam tgk mid night movie kat alamanda...

pastu...

pg td bgun awal2...wat part time job bersama awan and azam kt majlis kawin ikut katering...

....

jam skrg 11 mlm...

time to sleep...esok nk g jog plk...hehe...

skali lg...assalamualaikum..

Friday, November 26, 2010

feeling

baru je 5 minit lepas aku berjoget2 depan lappy ats krusi..
dlm gelap kt dlm blk ni sorg lepas layan muvi Easy A...
antara perasaan happy tgk cite ni layan lagu last muvi
...and happy...report latihan industri dh siap
wlaupn leteh tahap gaban sehari suntuk...smlm tido lmbt wt report..
ni la bahana wt keje last minit.....
n perasaan sedeh esok last day praktikal...
lepas ni kena trun jog .pg2 lg..training pusat...
x leh msk opis dah...n perlu pegi kelas balik...
pikir pasal assignment n projek akhir
yang bakal menambah tahap ketensionan...
dengan kejohanan piala taming sari lg
dengan tanggungjawab besar...

yg aku konpius....
feelling aku mlm ni..
mmmm...???
happy + x sedeh sgt + leteh nk tido...
smpt lg tls blog...
esok last day keje..
tido3!!!
weeee~~~~~

Wednesday, November 24, 2010

nasihat bg yg berpacaran...=)

aku suka lagu nih... banyak nasihat berguna n sindiran...bg yang tengah couple tu...
renung2kan
fikir2kan..
hehe~~


KALAU BERPACARAN -Sohaimi Mior Hassan,Ana Rafali & Altimet

Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus

Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang korus 2x


Sunday, November 21, 2010

kenangan zaman scout

korg tau tak scout tu maksud dia pengakap..
ni ha.,. td tengah dok simpan barang2..jmpa lah gmbar2 time tengah kursus n pentarafan pengakap raja dulu... ni ha... muka2 hodoh aku time tengah berpengakap dulu...

ni time form 4...kursus lencana pengakap remaja 1

kat bawah ni smua gambar time pntarafan pengakap raja...lepas s