Monday, August 31, 2009

MERDEKA!!!!


1 MALAYSIA merdeka bersama,...!!!

try korang igt blk...

kalau dulu,time kecik2 ..

nak merdeka ni sgt meriah dengan setiap kenderaan masing2 nk pasang bendera kt kete... tp sekarang nk tgk 1 kete ad bendera pn ssh...

setiap kedai plk wajib pasang 1 bendera....skrg dh x de dh...

dlm tkde bendera ni hopefully merdeka spirit still strong in our heart....

semangat 1 bangsa masih utuh tanpa memikirkan perkauman...

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-52

Wednesday, August 26, 2009

Oliver Twist

Oliver Twist by Charles Dickens.

Oliver Twist merupakan sebuah novel terkenal yang diterbitkan pd thun 1883 dalam English di London. merupakan novel kedua terbitan charles dicken. Ia menceritakan tentang jenayah dan sistem perhambaan kanak2 yang berlaku pada masa tersebut dan telah mendapat sambutan rmai.oleh sebab itu ia telah di remake sbg filem bermula pd thn 1922 shingga 2007 iaitu mini siri..spanjang thn tersebut hampir 15 filem diterbitkan..
antara yang mendapat smbutan adalah filem oliver! the muzical 1968 dan oliver Twist 2005
walaupun jalan cerita smuanya sama,dah berkali2 tgk tp x puas and x boring..still best...
ni lah antara citer best ever bg aku...hahaha...
org len x tau r.... klu nk tau ty r tgk...!!!

Sunday, August 23, 2009

Asaktor background..


ni tgh buat time boring..........

bulan puasa..

adus....!!!!

klau masuk jer bln ramadhan ni mmg rindu sgt kt fmily....dh lah pg td x sdar bngun sahur klau kt rmah mak kejutkan...hehehe....cyg mak....

ble brbukak plk byk jenis makanan...almaklumlah,rumah dekat dengan bazar ramadhan kubang kerian, diantara bazar ramadhan yang besar kt kelate...kalau kuih plk byk jenis antaranya akok,onde-onde,buah tanjung,jala mas,buah nangka

dengan cendol berbagai warna.... smua ni buatkan ak realy2 homesick...huhuhu.....
lpas balik terawikh pulak mkan colek kerang....fuh...nyum3...rindunya kt rumah...

Saturday, August 22, 2009

Salam Ramadhan Kareem.



Pulau Penyengat Pulau Diraja;
Pulaunya Elok Cantik Berseri,
Bersihkan Diri Di Bulan Puasa;
Maafkan S’gala Kekhilafan Kami,

Kain Songket Indah Coraknya;
Dipakai Dato’ Gagah Perkasa.
Menyambut Ramadhan 1429 H Alangkah Indahnya;
Bersyukurlah Kita Hanya Kepada-NYA.Amin, Ya Rabbal “Alamin. Marhaban Yaa Ramadhan :

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa Ramadhan 1429 H.

alhamdulillah...syukur...masih lg dapat mengerjakan ibadah puasa...
diharap bulan ini dapat memberi seribu keberkatan dan makna kepada diri dan smua...amin....

Sunday, August 9, 2009

1. Apakah yang anda sedang lakukan 30 minit yang lalu
tgk melodi...ngeh2...

2. 2 jam yang lalu?
jemur kain...
3. Anda suka
tido, online and buat benda x boring
3. Minggu lepas
3 hari x de kls...bes!!!
this week cane lah....
4. Tiga lagu yang boleh anda dengar berulang-ulang kali
-micheal learns to rock-that's why you go away
-the show- lenka
-cindai...hahaha.
5. 3 binatang yang anda tak suka
-ular besar
-nyamuk
-semut dkt court blkg ktho..
6. 5 fakta tentang anda
-malas
-suka silat
-suka nari
-minat something b'kait ngn gmbr...
-ssh nk tolak pmintaan org.
7. Tahun depan mungkin.
-wakil perak sukma 2010
-wakil malaysia AUG2011 bangkok...
amin..........

8. Saya tak reti
-nak ngorat...hahahaha

9. Saya pandai
-tengok kelakuan orang

10. Kawan saya
-o.k jer
...
11. Saya ada
-rahsia yang sape2 pn x tau...

12. Saya seorang
-adik and abang yang pelik..

13. Adik saya
-cun and hensem...hahaha,,

14. Saya tak pernah bosan dengan (senaraikan 4)
-online
-buat design kt photoshop
-harry potter
-dok rumah or bilik..

16. Perkara yang selalu orang tak percaya tentang anda
-hahaha...ada2...secret...

17. Saya rindu
-family, nasik and lauk2 kt rumah...

18. Saya tak sabar
-nak cuti..balik rumah....huhuhu..

19. 5 laman yang anda slalu layari:
-facebook
-yahoo
-youtube
-google search
-spin ukm...hahaha...

20. siapa yang anda mahu tag?
-malas r nk tag...ad x tau lg...

antara minat, tanggungjawab, busy dan malas..

Nak kate minat ni ak mmg minat join banyak benda tp bila dah join tu banyak plk yang ak dh join...smpai terpaksa attend byk tmpat in same time...

huh...tanggungawab ni ak x mahu tp diberi...orang kate boleh diharap....
tak mahu tp terpaksa...atas sebab setiakawan dan rasa hormat...huhuhu

busy...ble dah tanggungjawab and minat bergabung maka busy pn hadir...smpai x smpat nk study...projek and assignment berlambak...argh!!!!

last skali malas hadir...dah msuk bilik asek nk tiidoo je...sbb dah letey dengan minat, tnggungjawab dan busy...ZZzzz..............
..

Saturday, August 1, 2009

senang gler nk dapat duit

korang just kna jwab servey...
dlm mse sbln boleh dpt 44 dolar...
x ke byk tu...
jom ramai2...