Saturday, March 28, 2009

angklung

angklung adalah sejenis alat muzik yang
diperbuat daripada buluh. ia berasal dari sumatera indonesia. pada asal nye ia digunakan untuk menghalau binatang liar di hutan..
disebab kan peredaran zaman ia berubah menhadi alat muzik. klau nk tau cmne bunyi nyer angklung ni...
sila ke DECTAR utk menyaksikan simulasi ko.k drpd pelajar ukm pd 11 hb jam 8 mlm...
jom rmai2...
mai pakat dengar...

Friday, March 27, 2009

shock!!!!!! n lost!!!!.

Tadi punyerlah nk ambik jalan yg teduh lalu kt fkejut nk ke ppu..hehe this my first time ako pgi fkejut...tgh jln dr ftsm tu smbil lalu kt bengkel fkejut yg  almost likely mcm kilang huwa3... bes gler... cafe fak. ni tepi tasek...tp kecik jer...terus jer jln tgk byk slipar mcm surau...stop solat n very shock coz their surau ad air-cond x mcm ftsm yg pki kipas jew...tp o.k lah asal dpt solat... then tgk bangunan kejut ni igtkan bangunan ala2 kilang panjang ni ada lobang kt tengah ble msk sini kluar sana...dgn mke bgaikan bdk fkejut slumber jer jln straight..hehehe...skali trmasuk makmal...huhuhu..
cri2 pnyer cri x jmpa jln kuar...nk panjat pnyer r control macho rmai org sey...dgn tebal mukanya ako g lah tnye bdk skema yg dk stdy...hahaha...nmpak sgt bkn fak. tu..hehe..tp o.k lah fkejut dr ftsm tu bangunan cam kotak jer tp yg pnting mkanan bez.......

tanda2 pc anda telah dijangkiti virus

* PC menjadi hang selepas dibuka, dan kerap plak berlaku.

* Prestasi PC tiba-tiba sahaja menjadi lembap. Sebarang aplikasi atau fail yang hendak dibuka menjadi terlalu perlahan.
* Keluar mesej "Out of memory error" walaupun PC mengandungi ruang ingatan yang mencukupi.
* Sistem operasi Windows tidak boleh dijalankan walaupun sebelum ini kita tidak pernah menyentuh bahagian setting ataupun mengubah registry.
* Sistem operasi Windows tidak dapat dijalankan kerana fail-fail penting untuk menjalankannya hilang tiba-tiba.
* Ada program yang tidak pernah diinstall sebelum ini tiba-tiba muncul dan berjalan dengan sendirinya.
* Terdapat proses yang tidak diketahui sedang berjalan dan menggunakan banyak sumber CPU.
* Kita tidak boleh menginstall sebarang program atau aplikasi baru.
* Windows seringkali reboot ketika digunakan dan proses reboot berlaku berulangkali.
* Utiliti cakera seperti scandisk melaporkan banyak error pada cakera selepas melakukan imbasan cakera.
* Program atau aplikasi yang sebelum ini boleh digunakan crash secara tiba-tiba.
* Drive partition bagi cakera keras, CD-ROM dan cakra liut tiba-tiba sahaja hilang.
* Menerima email yang mengandungi sisipan-sisipan yang ganjil, contohnya mengandungi dua extension.
* Perisian antivirus hilang tiba-tiba atau tidak aktif secara tiba-tiba.
* Perisian Antivirus tidak boleh di install atau dibuang.
* Dialog box terpapar pada skrin secara tiba-tiba.
* Sistem PC berjalan dengan sendirinya, misalnya tetikus menunjuk ke sesuatu, membuka dan menutup tray CD-ROM dengan sendirinya.
* Penunjuk tetikus berubah imej dan grafik.
* Ikon-ikon ganjil terpapat pada sistem tray walaupun kita tidak pernah menginstall sebarang perisian sebelum ini.
* Muzik atau video tiba-tiba sahaja dimainkan dengan sendirinya.
* Saiz sesuatu fail berubah, walaupun kita tidak mengeditnya sebelum ini.
* Fail-fail yang kita simpan hilang satu persatu.
* Properties sesuatu fail berubah dengan sendirinya.

Wednesday, March 25, 2009

petua zaman moden

1. Petua Cepat DiPinang - Banyakkan Meminum Air Pinang
2. Menegangkan Kulit Muka - Stapler Tempat? Yg Kendur Tu..
3. Menghilangkan Bau Badan - Berendam Dalam Minyak Wangi
4. Melembutkan Rambut - Rendam Kepala Dalam Air Menggelegak. ..
5. Melebatkan Rambut - Cari Baja Rambut...
6. Menghilangkan Ketuat - Potong Dgn Pisau Cukur Cap Buaya... .
7. Mengempiskan Perut - Jgn Makan & Jgn Minum...
8. Mengekalkan Kecantikan - Kekalkan Mekap, Jgn Basuh2...
9. Menyegarkan Mata - Tuang Eye Mo...
10. Mengelak Rambut Gugur - Lumur Dengan Gam Gajah...
11. Mengatasi Tumit Pecah - Jalan Berjengket-Jengket
12. Menghilangkan Lebam Di Mata - Elakkan Dari Kena Penumbok..
13. Menghaluskan Kulit Muka - Gosok Dgn Kertas Pasir
14. Menaikkan Seri Muka - Makan Kuih Seri Muka Sambil Naik Tangga..
15. Menghilangkan Bau Mulut - Minum Minyak Wangi

11 tips agar tidak bosan semasa dalam lif

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya!Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..
2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".
3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.
4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?
5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik... tik... tik...
6. Anda pura-pura jadi pramugari/a! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.
7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!".
8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Oksigen cukup tak kat situ?"
9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.
10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.
11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah area SAYA"

Monday, March 23, 2009

tempat exam...huhuhuhu...

c++ -d kovensyen kkm
asas elektronik -DECTAR
etnik -d.g
pangkalan data -d konvensyen kkm
eit -angklung II -d.g
math III -d.g

Monday, March 9, 2009

Sunday, March 8, 2009















to all readers...jangan dok ingat israel skrg dah tak serang palestin x perlu boikot dah....teruskan menboikot...

Saturday, March 7, 2009
















Dalam virus-virus, saya rasa ia lah yang paling cerdik dan powerfull, nak heal pun rasanya payah...melainkan format jerk server @ semua end user komputer....

Jom read more.....

info pasal virus nie anda boleh dapat disini...Virus nie telah menyerang merata BANK dalam Malaysia nie...masih ada dalam bank dan untuk mereka format server @ ATM mesin akan merugikan........

Virus nie lebih menyerang pada network yang menggunakan DOMAIN on login, payah benar nak buang, kalu kita install anti virus @ Spam killer, virus tuh akan sedar dan bangun dan terus melambatkan pc yang bakal diinstall aplikasi nie.....

info pasal virus nie boleh anda dapati kat:-
>> sini <<
Conficker
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Common name Conficker
Aliases 

* Win32/Conficker.A (CA)
* W32.Downadup (Symantec)
* W32/Downadup.A (F-Secure)
* Conficker.A (Panda)
* Net-Worm.Win32.Kido.bt (Kaspersky)
* W32/Conficker.worm (McAfee)

Conficker, also known as Downup, Downadup and Kido, is a computer worm which surfaced in October 2008 and targets the Microsoft Windows operating system.[1] The worm exploits a known vulnerability in the Windows Server service used by Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008, and the Windows 7 Beta.

Rasanya belum ada anti virus @ dari microsoft sendiri untuk menghapuskan benda nie......apa pun anda boleh menchoba dengan chara paling terbaik sebelum format 

>> download <<

Contoh latest pattern virus:
>> pattern tma743 <<

mesti search for--> lpt$vpn.873

lepas tuh copy dari trendmicro latest pattern dalam masukkan dalam folder yg telah didownload dan diextract tadi........berkesan untuk 80% sahaja...

Langkah untuk keselamatan....
1. Jangan berkongsi Thumdrive dari rumah @ luar
2. Jangan upload handphone ke pc @ sebaliknya
3. Jangan Share folder dengan orang lain
4. Jangan surf website porn yang tak famous @ website toolz @ movie dan hosting yg tidak mempunyai security yang tinggi......

Perlu perasan sekiranya....
1. PC anda hanged waktu install anti spam @ anti virus
2. Loading desktop icon slow
3. View drive ke drive mengambil masa yg lama...

Mulai sekarang anda perlu Anti Virus, Anti Spam dan firewall. Selalulah update new patch @ security dari Microsoft.Ini adalah langkah paling bijak dan anda tidak akan dituduh penternak virus yang berjaya....

Pada yang jadi penjaga SERVER :-
1. Siapkan full backup dan beli recovery backup
2. Selalu update kan Microsoft Window anda
3. Install 2 anti virus dan anti spam
4. Block xs untuk semua user dan pasti hanya website yg tertentu sahaja dilepaskan contoh BANK, News, BURSA MALAYSIA, Gov.my, Edu.my, TMNET dan sebagainya.....
5. Tinggikan tahap "Group Policy" yakni disable USB, disable local connection,disable Wallpaper, disable exe, Disable msger, Disable Mirc, Disable bat.
6. Groupkan user ke Standard User untuk tidak sewenang2nya install apa2.....


BERINGAT SEBELUM TERLAMBAT......PAYAH DIBUATNYA....bayangkan anda kerna buang virus untuk 50 user dalam masa yang sama beranak2 dan terus beranak....rugi jerk masa nak HEAL semua tuh....memang tabik spring VIRUS niee.....naik demam dibuatnya........

Tuesday, March 3, 2009

skrg ngah ready nk suprise kak nani bday....hehe..3 hb.. my present sme ngn k. paan...hehee...maklumlh...nama pn dah sama.... 'farhan'

tarikh keramat

21 feb. 1989....hr ni my b,day...kkwan wat suprise....wlaupun x tkezut...tp hepi coz diorg still igt bday....ak dah 20 dah...